Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVV] Drgania przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!!.Otóż mam pewien problem-podczas hamowania drga pedał gazu,kierownica,trzęsie cały przód samochodu.Tarcze wymienione,klocki wymienione dwa dni temu.Dodam że problem pojawił się przed wymianą tarcz i klocków.Proszę o pomoc co to może być?

Opublikowano

jakie tarcze i klocki ? tak z ciekawości...

Opublikowano
  • Autor

tarcze brembo klocki ate

Opublikowano

pewnie nowe tarcze zostały założone na źle wyczyszczone piasty, ewentualnie same piasty mają bicie

Opublikowano

sprawdz piasty czy sa proste

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wszystkim za podpowiedzi,jutro zaczynam szukać przyczyny drgań!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

i

Dzieki wszystkim za podpowiedzi,jutro zaczynam szukać przyczyny drgań!!

i jak tam poszukiwania? Widomo co było przyczyną?

Opublikowano

Mam podobną sytuację - tylko że przed wyminą kierownica drgała jak szalona a teraz o delikatnie jakby coś nie było spasowane -najwidoczniej kuzyn mechanik się nie spisał (twierdził, że wymiana tarcz to pryszcz), po długim weekendzie pojadę do kogoś innego. Przy wciśnięciu pedału hamulca czuję bardziej pod nogą niż na kierownicy jakieś drgania.

Nowe tarcze klocki i płyn ATE

Opublikowano
  • Autor

Drodzy koledzy,problem był bardzo prozaiczny,otóż do wymiany były klocki i tarcze ale......z tyłu,wszyscy zawsze piszą przy drganiach -wymień tarcze ,klocki z przodu.Drgania to nie zawsze przód Panowie,tył terz trzeba sprawdzać!!!

Opublikowano

a żeby sprawdzić tył wystarczy podczas jazdy delikatnie zaciągnąć ręczny jak drga to tył do wymiany:) pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dobrze kombinujesz,ale nie zawsze ta teza się sprawdza,czasami potrzeba dokładnych oględzin typu- podnośnik+dobry mechanik-pozdrawiam

Opublikowano

A może problem tkwi w kołach :gwizdanie:

Próbowałeś zamienić koła tylne na przednie?

Opublikowano

I ja panowie mam bicie przy hamowaniu miałem zmienniane tarcze i kolcki z przodu ale nie wiem na jakie :disgust: bo to zmieniał mi miechanik i sam kupował to było tydzień po kupnie auta i od tego czasu tak sie poruszam w kołach u mnie napewno niepa problemu bo czy to na letnich czy zimowych to bicie występowało pewnie jakieś tarcze krzywe?? Jak będe miał czas to rozbiore i zobacze co jest grane może wystarczy przeczyścić piaste :mysli:

Opublikowano

przed założeniem nowych tarcz wyczyść dobrze piast, powinny być wręcz wypolerowane :hi: