marekg Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 Witam Moje radio (starszy model Clariona) notabene będące na wykończeniu jest bardzo wrażliwe na wszelkie zakłócenia podowowane przez telefon komórkowy będący w pobliżu. Zastanawiam się czy wszyscy tak mają? telefon leżacy w pobliżu lewarka zmiany biegów czy też zawieszony na uchwycie do szyby co jakisz czas powoduje głośne pyrkanie w głośnikach. Zrobiłem sobie prowizoryczny zestaw głośnomówiący podłączając telefon kablem przez kasetkę ( kaseta -adaptor) ale telefon z aktywnym połączeniem tak sieje że odechciewa się wszelkich zabaw z czymś takimi. Czy normalnie telefon zapięty na przykład na uchwycie przy konsoli środkowej czyli b. blisko radia również tak sieje? Planuję już od dawna zmianę na concerta oraz dołożenie bt ale jeśli telefon ma zamiar tak zakłócac to jaki sens? z góry uprzedzam pytania o telefon, to nie jest pierwszy który tak zakłóca więc przynajmniej z tej strony nie mam podejrzeń. Z góry dzięki za wszelkie sugestie czy spostrzeżenia osób mających concerta i korzystających na codzień z zestawu głośnomówiącego
bartezzx Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 ja mam concert właśnie i fabycznie zamontowany zestaw słuchawkowy Nokii na telefon 6230i. I powiem tak, przed kupnem tego telefonu pożyczyłem od kolegi żeby sprawdzić czy wogóle zestaw działa dobrze itp. wsiedliśmy do samochodu i on zadzwonił na telefon który był w uchwycie, i zaczął się taki dźwie wydobywać głośny że szkoda gadać, myślałem że coś jest nie tak albo z zestawem albo z telefonem może ale z drugim było to samo. Dopiero było dobrze jak on wysiadł z samochodu i z zewnątrz do mnie zadzwonił, wtedy była bajka, on mnie bardzo dobrze słyszał, ja jego, żadnych minimalnych zakłóceń, i mam tak do teraz. Od tej pory dla mnie zestaw głośnomówiący to będzie podstawa w każdym samochodzie, bo to super komfort. Dlatego polecam Tobie żeby ktoś zadzwonił z zewnątrz albo np. z domu, wtedy sprawdź czy masz jakieś zakłócenia, chyba że to już robiłeś no to ja akurat nie wiem co powinieneś innego zrobić.
steve69 Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 ... Z góry dzięki za wszelkie sugestie czy spostrzeżenia osób mających concerta i korzystających na codzień z zestawu głośnomówiącego W samochodzie mam fabrycznego concerta ( II ). Z boku konsoli mam fabrycznie zamontowany adapter pod telefon, ale korzystam z zestawu HF wyłącznie za pośrednictwem bluetooth. Wchodząc do samochodu nie muszę nawet wyjmować telefonu z kieszeni - wystarczy włączyć zapłon i po chwili zestaw jest już gotowy do działania. Jakość dźwięku jest bardzo dobra - nic nie trzeszczy, nic nie szumi, nic nie "pyrka". W momencie nawiązania połączenia radio automatycznie wycisza audycję i w głośnikach słychać tylko rozmówcę. W tej chwili nie wyobrażam sobie nie mieć czegoś takiego w samochodzie :> -- Pozdrawiam. Sławek
marekg Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Opublikowano 3 Marca 2010 ... Z góry dzięki za wszelkie sugestie czy spostrzeżenia osób mających concerta i korzystających na codzień z zestawu głośnomówiącego W samochodzie mam fabrycznego concerta ( II ). Z boku konsoli mam fabrycznie zamontowany adapter pod telefon, ale korzystam z zestawu HF wyłącznie za pośrednictwem bluetooth. Wchodząc do samochodu nie muszę nawet wyjmować telefonu z kieszeni - wystarczy włączyć zapłon i po chwili zestaw jest już gotowy do działania. Jakość dźwięku jest bardzo dobra - nic nie trzeszczy, nic nie szumi, nic nie "pyrka". W momencie nawiązania połączenia radio automatycznie wycisza audycję i w głośnikach słychać tylko rozmówcę. W tej chwili nie wyobrażam sobie nie mieć czegoś takiego w samochodzie :> -- Pozdrawiam. Sławek A masz może sterowanie z kierownicy? Jeśli nie to jak odbierasz połączenie? słyszałem że w takim przypadku trzeba jednak odbierać z telefonu
steve69 Opublikowano 3 Marca 2010 Opublikowano 3 Marca 2010 A masz może sterowanie z kierownicy? Jeśli nie to jak odbierasz połączenie? słyszałem że w takim przypadku trzeba jednak odbierać z telefonu Tak, mam kierownicę multi. Nie zmienia to jednak faktu, że telefon jest blisko radia, a jednak żadnych zakłóceń nie ma (a o to przecież pytałeś). -- Pozdrawiam. Sławek
Rekomendowane odpowiedzi