Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Podczas dłuższego postoju na wolnych obrotach zapala się kontrolka ciśnienia oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , koledzy pojawił mi się problem z cisnieniem , podczas dluższego postoju na wolnych obrotach zapala się kontrolka ciśnienia oleju dodam gazu i zgasnie ale juz się nie zapali . Czy ciśnienie jest za słabe ? dlaczego nie zapali sie znów? robi mi tak raz na tydzień . Jezdze na castrolu 10w/40 , moze zmienic na 15w/40 . Gdy sie zapali nie slychac zadnego dzwieku panewek ani tloczkow zaworowych. Prosze o pomoc , moze ktos mial taki przypadek. Pozdrawiam. :mysli:

Opublikowano

kolegą pierwsza sprawa to nie zmieniaj oleju na 15W40 druga sprawa to proponował bym ci zmierzyć ciśnienie oleju na niskich ,średnich,wysokich obrotach oraz kupić nowy czujnik...

też w brata audi mam taki problem i zabieram się za to nie długo .te same objawy :hi: :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam podobny problem i nurtuje mnie czy jazda z uszkodzonym czujnikiem jest dla auta niebezpieczna? jakie to będzie miało konsekwencje, skoro auto zachowuje się jakby bez zmian?

Opublikowano

jak będzie za niskie ciśnienie to zatzresz motor... kupić nowy czujnik i zmierzyć ciśnienie i mieć pewność co i jak :):hi:

Opublikowano

JA MAM PODOBNY PROBLEM PALI MI SIE CALY CZAS ZÓŁTA KONTROLKA OLEJU Z JAKIMS DOPISKIEM APHAAR NA KOMPUTERZE,MOZE KTOS SIE JUZ Z TYM SPOTKAL?

Opublikowano

Mam podobny problem.U mnie błysnęła kilka razy podczas jazdy.poziom na ful,sprawdziłem na wolnych obrotach,na gorącym 1,4bara.Liczę że auto ma około200tys przebiegu,a jaki jest przebieg u was.Tak zastanawiam się na jaki przebieg obliczyli konstruktorzy.Jeśli to ma tak padać to ja wysiadam i szukam starej 200.wczoraj wymieniałem oring w kolanku z czujnikami z tyłu,ten stary zaczął się rozpuszczać .Za taką jakość to ja dziękuję.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie Problem z ciśnieniem oleju u mojego brata rozwiązany wymieniona została pompa oleju wszystko poskładane i nadal był problem z cisnieniem oleju przyczyna leżała w Napinaczu hydraulicznym łańcuszka wałków rozrządu tego co jest pod pokrywą zaworów został zdemontowany wszystko oczyszczona poskładane do kupy i auto HULA jak szalone :) tak więc jak macie ten problem zwruccie uwage na napinacz hydrauliczny :hi: