gawey Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 czesc wszystkim mam do was pytanie jestem wlasnie po wymianie termostatu dzieki waszej pomocy problemu nie bylo ( bo temp max byla 72 C) oczywiscie oryginalny i g12++ tez , a wiec teraz 90 na zegarach i 87 na klimatroniku tylko ta temp jest dopiero po przejechaniu 12-18 km przy temp -3 na dworze czy to normalne ? i drugi problem to to ze na postoju zegar wogole nie chce drgnac a co za tym idzie nie ma ciepla w srodku :/ poradzcie koledzy co mozna z tym zrobic ? z gory dzieki za pomoc (moj silniczej 1,9 tdi 110 KM AFN)
krzysztof61 Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 1 .z tego co czytam i u mnie w aucie to normalne . 2 na postoju to wogole sie dlugo grzeje . wskazowka dopiera sie zaczyna unosic powyzej ok 60 stop .
goldi Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Na postoju autko ci się nie nagrzeje to nie benzyna a po za tym jak chodzi na wolnych obrotach i masz ogrzewanie włączone to temperatura będzie spadać gdyż całe ciepło dajesz na kabinę.Natomiast co do ilaści czasu się nagrzewania to troszkę za długo przy tej temperaturze to około 9 kilometrów i powinno być 90 stopni na zegarze przy włączonym ogrzewaniu na 23 stopnie jadąc około 2 tyś obrotów
.Pablo. Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Niestety te silniki wolno się nagrzewają ale u mnie jeśli auto pochodzi trochę na wolnych obrotach dmucha mi już letnie powietrze. Po to są świece żarowe na wejściu do nagrzewnicy żeby przy niższej temp dogrzewały płyn.
Bigrazor Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Sprawdź świece dogrzewające płyn chłodniczy - 3 sztuki - u mnie po 5 min na postoju mam na klimie 52 stopnie , jak jest zimno to dogrzewają płyn do 50 stopni
malinamm1 Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Jeśli miałbyś problem z tymi świecami, w tym wątku masz wszystko co potrzebne http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t98906.0.html;highlight=%C5%9Bwiece+%C5%BCarowe
gawey Opublikowano 8 Marca 2010 Autor Opublikowano 8 Marca 2010 no to czyli tak juz zostanie :/ no trudno ale dzieki
Rekomendowane odpowiedzi