kry2503 Opublikowano 8 Marca 2010 Opublikowano 8 Marca 2010 Witam, szukałem i nigdzie nie mogłem znaleźć Otóż po wyłączeniu silnika pokazuje mi się taki komunikat wraz z ciągłym brzęczykiem ANZEIGEART EINSTELLEN ABFRAGEN MENU AUS następnie pokazuje się migająca kontrolka hamulca na przemian z kapiącą kontrolką oleju, cały czas ciągły brzęczyk, potem na żółto u góry kontrolka poziomowania świateł (zaznaczam że nie mam xenonów) a na dole na czerwono obrys samochodu jak np. przy otwartych drzwiach tylko tu z prawej strony przy wlewie paliwa miga mała kontrolka dystrybutorka taka jak rezerwa (pierwszy raz widzę!!), oczywiście ciągły brzęczyk i tak aż do wyciągnięcia kluczyka. Ponowne odpalenie na fisie zapala mi się akurat kontrolka rezerwy bo paliwka zostało na 70km gaszę i odpalam gdzieś za godzinę a tu do przejechania 0km a wskazówka leży poniżej czerwonego, oczywiście zatankowałem ale procedura się powtarza i dystans do przejechania już normalny. Naturalnie płyny wporządku, hamulce wraz z tarczami wymienione 8 miesięcy temu. Jutro dopiero jadę na vaga ale może jakieś pomysły, sugestie, dziękuję i sory za przynudzanie
kry2503 Opublikowano 9 Marca 2010 Autor Opublikowano 9 Marca 2010 O co kaman? dzisiaj wsiadam do maszyny odpalam a tu cisza żadnych komunikatów, dzwięków i migających kontrolek
domjenick Opublikowano 9 Marca 2010 Opublikowano 9 Marca 2010 podepnij Vaga i przeskanuj auto,bo nie będziemy zgadywać "o co kaman"
mstan Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Witam "szukałem i nigdzie nie mogłem znaleźć", ale w słowniku nie szukałeś (myślę że to jest komunikat,że masz coś ustawić,wytypować w meni) Pozdrawiam
kry2503 Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Opublikowano 10 Marca 2010 Dobra prawdopodobnie usterka namierzona, dzisiaj odpalam autko a tu pedał hamulca z każdym naciśnięciem twardnieje, po odpuszczeniu i ponownym parokrotnym wciśnięciu to samo. Ten kruciec który wychodzi z pompy podciśnieniowej a na niego wciśnięty jest gumowy wąż jest obluzowany i kręci się wokół własnej osi i chyba tu łapie lewe powietrze, nowa pompa 1150 zł, używki na allegro nie znalazłem, w piątek wymontuje i spróbuje zaspawać w aluminium. Zamieszczam zdjęcie
Rekomendowane odpowiedzi