Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AWX] Komunikat i migające kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem i nigdzie nie mogłem znaleźć

Otóż po wyłączeniu silnika pokazuje mi się taki komunikat wraz z ciągłym brzęczykiem

ANZEIGEART

EINSTELLEN

ABFRAGEN

MENU AUS

następnie pokazuje się migająca kontrolka hamulca na przemian z kapiącą kontrolką oleju, cały czas ciągły brzęczyk, potem na żółto u góry kontrolka poziomowania świateł (zaznaczam że nie mam xenonów) a na dole na czerwono obrys samochodu jak np. przy otwartych drzwiach tylko tu z prawej strony przy wlewie paliwa miga mała kontrolka dystrybutorka taka jak rezerwa (pierwszy raz widzę!!), oczywiście ciągły brzęczyk i tak aż do wyciągnięcia kluczyka. Ponowne odpalenie na fisie zapala mi się akurat kontrolka rezerwy bo paliwka zostało na 70km gaszę i odpalam gdzieś za godzinę a tu do przejechania 0km a wskazówka leży poniżej czerwonego, oczywiście zatankowałem ale procedura się powtarza i dystans do przejechania już normalny. Naturalnie płyny wporządku, hamulce wraz z tarczami wymienione 8 miesięcy temu. Jutro dopiero jadę na vaga ale może jakieś pomysły, sugestie, dziękuję i sory za przynudzanie

Opublikowano

vag

Opublikowano

podepnij Vaga i przeskanuj auto,bo nie będziemy zgadywać "o co kaman"

Opublikowano

Witam

"szukałem i nigdzie nie mogłem znaleźć", ale w słowniku nie szukałeś (myślę że to jest komunikat,że masz coś ustawić,wytypować w meni)

Pozdrawiam

Opublikowano

Dobra prawdopodobnie usterka namierzona, dzisiaj odpalam autko a tu pedał hamulca z każdym naciśnięciem twardnieje, po odpuszczeniu i ponownym parokrotnym wciśnięciu to samo. Ten kruciec który wychodzi z pompy podciśnieniowej a na niego wciśnięty jest gumowy wąż jest obluzowany i kręci się wokół własnej osi i chyba tu łapie lewe powietrze, nowa pompa 1150 zł, używki na allegro nie znalazłem, w piątek wymontuje i spróbuje zaspawać w aluminium. Zamieszczam zdjęcie

eAhR9.jpg