Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Błąd 17762

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam od jakiegoś czasu problem z furką zaczęło się niby od paliwa co w rezultacie dało nową pompę wtryskową dobrze na jakiś czas było nie powiem około 3 miesiące przy czym już po miesiącu zauważyłem że coś jest nie tak. Mam gwarancję więc pojechałem do mechanika podpał kompa wypluło 3 błędy:

17762 Modulacja czujnika wzniosu iglicy;usterka elektryczna

17970 Regulator przepływu; osiągnięty został górny limit

741 Nadzorowanie pedału hamulca

co do objawów co ciężko to opisać do niedawna działo się to tylko w momencie gdy zapalała się kontrolka świec żarowych wtedy zaczynały falować obroty na początku w przedziale około 800-1000 po czym na jakąś chwilę był spokój i znowu przy czym z każdym następnym razem były coraz większe wahania największe jakie zaobserwowałem to od 800 do 3000 może i więcej.

Po tym co napisałem macie może jakieś pomysły co to może być ??

Dodam że jeśli akurat ma lepszą chwilę to idzie dobrze nawet specjalnie dziś zapakowałem kumpla na pokład telefonem żeby kręcił i okazało się to nie potrzebne bo mam tylko filmik jak bez problemów auto rozpędza się do 200km/h.

Jutro chciałem jechać wymieniać świece czy to może mieć jakiś wpływ ?? Świece nie wymieniane 2 lata blisko bez 6 dni :)\35 tyś. km, poprzedni właściciel nie wiem kiedy to robił...

Opublikowano

Może być źle ustawione napięcie na czujniku indykcyjnym nastawnika (stąd błąd górnego limitu) i źle ustawiona dawka paliwa na biegu jałowym (falowanie, telepanie silnikiem).

Opublikowano

ale to nie jest falowanie na biegu jałowym jak zacznie nim telepać to już się dzieje ciągle nie zależnie od tego czy to jałowy czy którykolwiek inny bieg

Opublikowano

Błąd wskazuje na nastawnik. Może odlutował się jeden kabelek (jest ich tam 7) wewnątrz i stąd błąd i szarpanie - brak sygnału.

Czy możesz zrobić logi 001, 019 na włączonym zapłonie i 001 na biegu jałowym?

Opublikowano

no niby mogę tylko że coś mi się skopsało z programem bo przeinstalowałem na viste i nie chce banglać skąd można ściągnąć jakiś program żeby pod viste śmigał ??