Alzak Opublikowano 17 Czerwca 2007 Opublikowano 17 Czerwca 2007 zauwazylem coś dziwnego sie dzieje z samochodem na ciepłym silniku zaczyna sie cały delikatnie trzaść na wolnych obrotach jak delikatnie dodam gazu to drgania ustaja jaka może być tego przyczyna?? temat poprawiony (stosuj 2 punkt regulaminu)
_siwy_ Opublikowano 18 Czerwca 2007 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Po pierwsze primo - użyj funkcji "szukaj" - naprawdę było tego sporo. Po drugie primo - to albo poduchy silnika albo łacznik elastyczny wydechu.
adadur Opublikowano 19 Czerwca 2007 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Drugie promo _siwego_ to twój problem, ewentualnie obie rzeczy naraz. Demontujesz odcinek z katalizatoremi wymianiasz samą plecionkę chyba że masz chęć na pozbycie sie kata - warto wcześniej sprawdzić w jakim jest stanie.
MARTiiii Opublikowano 20 Czerwca 2007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Przy plecionce to trzesie sie układ wydechowy - wpada w dragnia, rezonans na niskich obrotach. Konkrety... cała buda się trzęsie, silnik czy co???
ulti Opublikowano 27 Czerwca 2007 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja zrobiłem teścik bo objawy mam identyko jak w temacie. Kazałem zonce przycisnąc na prośbę wydech jak siedziałem w samochodzie (oczywiscie z rozgrzanym silnikiem bo jak zimny to nic nie trzęsie) no i jak przycisnęła to jak ręką odjął, nie było żadnego drgania... Czyli jaki morał? plecionka? czy zaczepy gumowe wydechu? p-m
berciu Opublikowano 27 Czerwca 2007 Opublikowano 27 Czerwca 2007 u mnie takie same objawy były w 1Z - to była plecionka
ulti Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 A pamietasz moze ile dałeś za jej wymianę? Tu dzwoniłem do najbliższego tłumikarza to śpiewa 250zl max :/
Gość Goodspit Opublikowano 28 Czerwca 2007 Opublikowano 28 Czerwca 2007 to chyba orżnąć Cię majster chce, ostatnio zamawiałem do passata to sama plecionka kosztowała ok. 50 zł w cenie hurtowej i z rabatem na firmę. Tak więc 250zł to kosmos jakiś jest.
Rekomendowane odpowiedzi