ninja1 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Witam, czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób sprawdzić filtr cząstek stałych ?
spanky Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 a co chcesz w nim sprawdzic i w jakim aucie ?
ninja1 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 w 2.5 TDI 163 Mulitrionic, słyszałem, że można sprawdzić stopień zapełnienia filtra
ninja1 Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Opublikowano 12 Marca 2010 nie sprawdzalem po numerach oraz fizcznie ale mam na szybie zielony znaczek z 4 wiec zakladam ze jest. Doczytalem ze warto sprawdzic dlatego wlasnie pytam
kamilm Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Odkopię temat, niedawno kupiłem A4 B6 AVF 1,9 Tdi rok prod. październik 2004 czy te silniki miały filtr cząstek stałych ?? Jak to sprawdzić ??
Brysio Opublikowano 31 Maja 2010 Opublikowano 31 Maja 2010 nie masz dpfa jesli nie byl dokladany bo 2004 nie mialy a te 2.5 tdi 163ps maja zielona plakietke bo spelniaja euro4 pompie vp44 sei dank ) jedna rzecz mniej ktora sie nie spierniczy ) niektore 180ps mialy tez zielona ale duzo 180ps tylko zolta zalezalo od wersji szwabki kminia zeby wyp.. ten dpf bo w sumie ponoc to tylko interes dla tych co je produkuja a nie wiele dobrego wnosza do systemu (koszty exploatacji ew wymiany zapychania w jezdzie miejskiej) i chca poprawic silnikowo jakosc spalin i wydalanego co2 przez piezo ftryski i lepsze standardowe katalizatory - tak wypowiadal sie koles z vw na stronie niemieckiego adac -- jaka w tym prawda nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi