TOMWOJ76 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 witam jak w temacie jak rozpoznać czy mam box w samochodzie czy chiptuning bo znalałem przełącznik w środku, który po przełączeniu zmienia parametry silnika, sterownik silnika po podpieciu vaga zgłasza sie inną nazwą a po przełączeniu zgłasza się standardową, nie widze dodatkowego podłaczenia na przepływce na ECU naklejka firmy tuningowej z Austri.
domjenick Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 ECU naklejka firmy tuningowej z Austri. jaka to firma?
domjenick Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 a możesz wkleić fotkę tego -o ile wiesz,co się znajduje po drugiej stronie kabla od wspomnianego włacznika?
TOMWOJ76 Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Opublikowano 13 Marca 2010 własnie nie wiem bo włącznik wbudowany w tapcerkę, trzeba by było robierać deskę a to najwcześniej na wiosne jak będzie cieplej.
domjenick Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 no bo nie widząć "pudełka"-nie bardzo wiemy z czym mamy do czynienia...
TOMWOJ76 Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Opublikowano 13 Marca 2010 rozumiem, można zamknąć wątek jak będzie ciepło to rozbiore deske i wrzuce zdjęcia.Dzięki za sugestie.
spanky Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 czy po nacisnieciu przyciksu odczuwasz roznice podczas jazdy ... ? pewnie pod przycisk podpieta jest zmiana kodowania a co za tym idzie furmanka korzysta z innej grupy map ...
Kredek Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Bardzo dobre rozwiązanie , wyłączał bym to jak żona by wsiadała za kółko
szogun0 Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Kodowaniem tego nie załatwi. Ale pewnie box-owi zasilanie włącza.
spanky Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Kodowaniem tego nie załatwi. Ale pewnie box-owi zasilanie włącza. box nie zmienial by opisu sterownika ...
TOMWOJ76 Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 tak jest odczuwalna różnica, może racja że po włączeniu korzysta z innej mapy z tego co wyczytałem to box nie ingeruje w sterownik więc chyba byłby to chiptuning. Dzięki za rady.
szogun0 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Kodowaniem tego nie załatwi. Ale pewnie box-owi zasilanie włącza. box nie zmienial by opisu sterownika ... Tak, masz rację, nie zwróciłem na to uwagi. Ale mimo wszystko to nie kodowanie.
spanky Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Kodowaniem tego nie załatwi. Ale pewnie box-owi zasilanie włącza. box nie zmienial by opisu sterownika ... Tak, masz rację, nie zwróciłem na to uwagi. Ale mimo wszystko to nie kodowanie. dodatkowy zestaw pamieci ...
Rekomendowane odpowiedzi