Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jak zrobić ,aby po otwarciu zamków z pilota, lub kluczyka włączało się światło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Tak jak wyzej.Chodzi o to aby np. otwieram z pilota i sie wlaczaja swiatla w srodku podswietlenie nog itp.Chodzi o same podlaczenie,jak zamkne to podswietlenie gasnie a jak otworze to juz sie niestety nie zapala.Pozdrawiam

Opublikowano

Podłączam się to fajny bajer :decayed: Teraz zapala się u mnie dopiero po otarciu drzwi.

Opublikowano
  • Autor

dodatkowo mam problem,nieraz jak otworze zamek z klucza otworza sie zamek kierowcy,ale jak otworze drzwi otworzy sie cala reszta samochodu.I denerwuje mnie to bo wtedy z pilota nie otwiera.Nie zapala sie wtedy wnetrze samochodu,tak samo od strony pasazera tylko wtedy otworza sie drzwi pasazera a po otwarciu drzwi cala reszta.I tez nie ma wtedy podswietlenia czy drzwi otwarte czy zamkniete.

Opublikowano

I to jest jeden z wielu minusów auta przedliftowego :wallbash::kwasny: mi elektryk zrobił układ z jednego przekaźnika i światełko zapala się po otwarciu z pilota, mam gdzieś schemat na kartce :hi:

Opublikowano
  • Autor

no to jak bys mogl to wyslij na pw.Z gory dziekuje.A ktos wie moze co to jest z tym centralem??

Opublikowano

Ja mam przedlifta i oświetlenie zapala się po otwarciu zamka. Pewnie jest od tego jakiś moduł i może Wam nie działa jak powinien

Opublikowano

Ja mam przedlifta i oświetlenie zapala się po otwarciu zamka. Pewnie jest od tego jakiś moduł i może Wam nie działa jak powinien

W moim przedlifcie też zapala się oświetlenie w środku po otwarciu zamka pilotem. Może problem tkwi w module komfortu?

Opublikowano
  • Autor

no u mnie tez cos na rzeczy jest.Bo po zamknieciu sie wylacza a jak sie otworzy to nie łaska.Ten centralny musze dojsc bo z nim cos powiazane jest

Opublikowano

a byłem przekonany że dopiero od 97 było oświetlenie po otwarciu auta :blink: oraz możliwość połączenia się VAGiem z pompką :mysli: a macie to fajne ściemnianie i rozjaśnianie oświetlenia czy zapala się i od razu wyłącza??

Opublikowano

Od razu po otwarciu drzwi i od razu po zamknięciu z centralnego. Nie ma ściemniania :(

Opublikowano

dodatkowo mam problem,nieraz jak otworze zamek z klucza otworza sie zamek kierowcy,ale jak otworze drzwi otworzy sie cala reszta samochodu.I denerwuje mnie to bo wtedy z pilota nie otwiera.Nie zapala sie wtedy wnetrze samochodu,tak samo od strony pasazera tylko wtedy otworza sie drzwi pasazera a po otwarciu drzwi cala reszta.I tez nie ma wtedy podswietlenia czy drzwi otwarte czy zamkniete.

też tak miałem winne były zimne luty w pompce centralnego :hi:

Opublikowano

kto jeszcze potwierdzi że w rocznikach 95-96 włączało się oświetlenie po otwarciu kluczykiem czy tez pilotem??

Opublikowano

ale jeszcze kilka opinii by się przydało :wink4: być może ma nowszą pompkę centralnego a chciałbym to jednak wyjaśnić czy to my mamy coś uszkodzone czy jak :mysli:

Opublikowano

U mnie się ściemnia i rozświeca powoli, nie ma gwałtownego rozbłysku światła i gwałtownego jego braku. Może poprzedni właściciel (Niemiaszek) tak sobie zażyczył, mam w standardzie jeszcze grzane spryski przedniej szyby i podgrzewane bębenki zamka.

Opublikowano

hmm też mam grzane spryski i podgrzewane bębenki (to był ponoć standard jeśli nie było ori pilota) ale światełka nie mam :kwasny::(

Opublikowano

po otwarciu pilotem rozświetla sie światło - po zamknięciu centralnego ściemnia sie aż zgaśnie, znajomy miał rocznik 97 i jemu po otwarciu drzwi klamka dopiero sie rozświetlało śmiał sie zemnie ze w moim autku cos jest źle podłączone , a to ze mi sie włącza światło po pstryknięciu alarmu bardziej mi odpowiada

Opublikowano

Ciekawe czy jest to opcja dodatkowa np do pakietu oświetlenie :mysli: czy u nas coś nie haloo :confused4: może ktoś podać nr pompki centralnego z roku 95-96 i działającym oświetleniem? postaram się jutro sprawdzić jaki jest u mnie :wink4:

Opublikowano

U mnie też się rozjasnia wnętrze jak otwieram pilotem 1995rok :tongue4: ale zaświeca sie odrazu i gaśnie odrazu a chciał bym żeby cieniowało, jest jakis sposób na to?

Opublikowano

No ja mam A4 z grudnia 97 model 98 po I Liftingu i mam rozjaśnianie i ściemnianie oraz jak otworze z pilota to również się rozjaśnia światło wewnątrz oraz jak zamknę z pilota to ściemnia, jest również rozjaśnianie jak wyjmę kluczyk ze stacyjki np. po wyłączeniu silnika.

Fajna sprawa i wygodna z tym oświetleniem.