Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL] Zawieszenie gwintowane firmy AP ...słyszał ktoś może?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hexx ja dałem równe 200zł za montaż całej zawieszki AP i wyregulowanie wysokości,

co do nastawienia (zbieżność, sprawdzenie % amortyzatorów, sprawdzenie regulacji świateł, chamownia, sprawdzenie jak tam wahacze się sprawują) to 50zł. Pozdrawiam :hi:

Kris to była cena normalna bo chcialem szybko wrzucic AP nawet w ten sam dzien co kuoilem, ale ze przyjechałem pozno z znimi do domu to na drugi dzien odmowilo mi 2 mechaniorów i został 3 - poprpstu zadzwonilem zapytalem czy ma wolny kanał czy moze wymienic i jaka cena , on mysli mysli i mowi ze 50zł od koła, a ja czy za 150zł darady on ze nie rowne 200zł , ale tamci mi tez tak krzykneli , tylko ze tamci moze by mi opuscili z 20zł max 30zł bo do nich przewaznie jezdze z roznymi ,,dolegliwosciami'' jak ma furka :) a co do zbieznosci, swiatła, hamownia, stan % amortyzatorów to pojechałem na zaklad ktory robi takie rzeczy i przeglady. facet kazał mi wjechac , posprawdzał to wszystko powiedzial co i jak i pyta faktura czy paragon ja ze nic nie trzeba chodzilo mi o zzbieznosc amory i swiatła jak to sie ma wszystko po wymianie zawieszki na gwint AP i on mowi 50zł i powiedzial co i jak , co do wymiany.tak sie to przedstawia. kiedys jak u mojego mechaniora wymieniałem na tył springi same EIBACHy to mi zawołał 60zł a za przód 120zł. :) tak sie to przedstawia, zyczed powodzenia i pozdrawiam. ps.a jaka zawieszke montujesz????

Witam Cie!

Wielkie dzieki za tak szczegolowy opis! naprawde rewelacja :shocked:

Co do zawieszenia to wlasnie tez mam gwintowe z AP i czekam z montazem az przyjade w maju do Polski ^^ Udalo mi sie dorwac nowe za 1400zl wiec sie dlugo nie zastanawialem. Juz nie moge sie doczekac ale mysle ze u mnie obnizenie nie bedzie az takie drastyczne. Mam teraz zawieszenie S-line i chce tylko gora 2cm nizej. Powiedz mi jeszcez prosze jak wyglada sprawa z obnizaniem i podnoszeniem po montazu. Z przodu wystaczy chyba podniesc pojazd i kluczem przestawic? Z tylu nie jestem pewien czy sie tak latwo da...

pozdrawiam :hi:

Opublikowano

hexx co do montazu: tyl jak i przód musisz sciagnac koło i kluczem regulowac Najpierw np przód lewy albo wjezdzasz na podnosnik sciagasz kola i regulacja szybka [zznizanie lub podwyzszanie] albo we wlasnym zakresie - pokolei sciagac koła i regulowac inaczej sie nie da (sa 2 osobne klucze ja mam 1- koloru złotego idzie na przód, 2 koloru srebnego bodajze i nim reg jest tył). po reggulacji musisz troche pojezdzic zanim sie amor ulozy,sporingi, bo na poczatku bedzie ciutke wyzej potem powroci wszystko do normy. pozdrooo!!

Opublikowano

gwint Ap ogólnie jest naprawde za ta cene b.fajny :) jestem juz teraz b.zadowolony z niego dlaczego teraz gdyz po zalozeniu zaczeły sie stuki z przódu (prpzednie amory) , troche z tym walczylem poł auta rozebrałem, zjezdzilem sie tez sporo - 5 stacji (trzepaki) sprawdzanie zawieszki itp, w koncu wyciagniecie amorów Ap i sprawdzenie , okzało sie ze stuki sa na 1 amorze i on to powoduje, wychodzi na to ze wyszedł z fabryki wadliwy do PL :( , tak to nieraz bywa, ale udało sie zregenerowac u mnie na miejscu i spowrotem wrzucilem go na auto teraz malinka :decayed: w koncu upragniona cisza :banan: , wiuec tak na przyszlosc dla uzytkowników gwintu jak cos stuka puka tzn polecam wam po zakupie gwintu wziasc przednei amory i sprawdzic je u goscia zeby wrzucił na sprzet(maszyne) i zobaczył czy wszystko okey, a potem zakladac na auto, zaoszczedzicie czas i pieniadze, zawsze czlowiek madry po fakcie heh,ale dobrze ze juz jest wszystko ok. teraz tylko zakup dystansów. Pozdro