semirulez Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Witam, Chcialbym polepszyc swoj system audio, niesetety nie jestem szczesliwym posiadaczem BOSE, tylko cos o wiele slabszego i chyba fabrycznego. Samochód mam od niedawna i nawet go nie rozgryzlem. Ale do rzeczy, panowie, wydaje mi sie ze najbardziej zalezy mi na jakosci a dopiero pozniej na mocy. Jak wygląda system BOSE? Wiem że ma 10 głośników + suba w lepszych wersjach, ale czy w avancie z roleta zamiast półki jest to możliwe? Nie ma tam miejsca na 2 głośniki, ale nawet jesli to gdzie pozostale 8 glosnikow? Powiedzmy, że na początek nie potrzebuje wzmacniacza ani subwoofera, na poczatek wolalbym wiecej wydac na glosniki... Czy 1000 zł na same glosniki wystarczy? tj. chcialbym naprawde dobry system, powiedzmy te 8 czy 10 głośników w tym jakies dobre gwizdki... Wg jakiego schematu moge to zrobic? Jakie głośniki? Jakie gwizdki? No i na koniec jakie radyjko, ktore podola na poczatek bez wzmacniacza (chyba ze jest on juz konieczny do takiego systemu) . Bardzo prosze o pomoc.
miro1983 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Siemka. Po co Ci az tyle glosnikow? Poczytaj sobie troche o car audio. Teraz praktycznie kazdy daje jakis dobry zestaw glosnikow na przod i dobrego suba na tyl. plus jeszcze 4-kanalowy wzmak zeby to wszystko zasilic i jest pieknie. Sam tak mam. Jak chcesz sie wiecej dowiedziec, to masz tu numer gadu gostka, ktory troche w tym siedzi i prowadzi swoj wlasny interes. Doradzi i zrbi Ci jeszcze niezla promocje. To numerek:1014580 [br]Dopisany: 20 Marzec 2010, 22:03_________________________________________________No i jeszcze konkretne wygluszenie drzwi przednich i jest wypas.
Artur82 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 kolega miro ma swieta racje!! ja mam podobnie od dwoch dni i jest rewelacja ... z tym ze u mnie 4kanalowy oldscholl`owy Magnat zasila tyl +suba w bagazniku i nie potrzeba az 10 glosnikow
semirulez Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Opublikowano 20 Marca 2010 Poprostu nie znam sie na tym, a chcialbym cos co bedzie pieknie gralo, dzieki na namiary oraz za dobre rady, jak zlokalizuje swoje potrzeby to na pewno sie odezwe na wskazany numer Mimo to nadal prosze o rady Jakie radyjko? jakie gwizdki? jakie głosniki do przodu? jaka moc? jaka srednica? i co ewentualnie na tyl jesli nadal bym sie upieral?
miro1983 Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 ja mam na przodzie PowerBass L-60C, Lekka przerobka drzwi i wejda. Oczywiscie podpiete pod wzmak Na tyl tez mozna cos dac ewentualnie, ale mi to narazie styka.[br]Dopisany: 20 Marzec 2010, 22:20_________________________________________________Tu masz linka na watek, ktory sam zalozylem, bo tez na poczatku bylem ciemny i nie wiedzialem co i jak. Przeczytaj dokadnie a dowiesz sie jak wytlumic i przerobic drzwi pod 16. seryjnie masz 13. ale lepszy efekt daja 16. Gwizdki zamontuj na slupkach tak na wysokosci uszu. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t108512.0.html;highlight=kompletowanie
semirulez Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Opublikowano 21 Marca 2010 ja mam na przodzie PowerBass L-60C, Lekka przerobka drzwi i wejda. Oczywiscie podpiete pod wzmak Na tyl tez mozna cos dac ewentualnie, ale mi to narazie styka.[br]Dopisany: 20 Marzec 2010, 22:20_________________________________________________Tu masz linka na watek, ktory sam zalozylem, bo tez na poczatku bylem ciemny i nie wiedzialem co i jak. Przeczytaj dokadnie a dowiesz sie jak wytlumic i przerobic drzwi pod 16. seryjnie masz 13. ale lepszy efekt daja 16. Gwizdki zamontuj na slupkach tak na wysokosci uszu. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t108512.0.html;highlight=kompletowanie Dzieki miro! Teraz juz będę wiedział co i jak!
miro1983 Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 No problem. Jak juz jakies zakupki to sie pochwal, bo od razu innym mozesz pomoc. no i odezwij sie do Rysia. na forum jest jako rysiuu Numer gadu masz wyzej. Podasz kwote jaka mozesz przeznaczyc na sprzecior i Ci dobierze. Z promocyjkami oczywiscie
The_Dzejms Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 semirulez podpatrz też w moim temacie bo też przerabiałem kompletne GRANIE w swojej be.. Uprzedzam że roboty jest dużo żeby w tym aucie dobrze zagrało, bo: 1. drzwi są cholernie paskudne jeżeli chodzi o CA (żal że Audi robi taką popelinę) 2. sedan ;/ http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_a4_b5edan_dlubanie_by_dzejms_w_toku-t105960.0.html
miro1983 Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 Też niezła dłubanina. Ale później jaka radocha :>
aju Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 niesetety nie jestem szczesliwym posiadaczem BOSE, w B5 nie ma się co smucić jakość dźwięku bose akurat w tym modelu zostawia na prawdę sporooooo do życzenia
Rekomendowane odpowiedzi