Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czasy 3 i 4 bieg 60-140km/h i od 0 do 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest dokładnie tak jak napisałeś. Myśle że bardzo ważne są zmiany biegów z 1-2 i 2-3.

Z 1-2 jest o tyle kłopot że nie ma quattro i bardzo cięzko utrzymać auto na granicy trakcji, przy 2-3 jeśli zmienisz bieg minimalnie za wolno to go na moment przymuli...

Mój bedzie chodził pewnie porównywalnie do auta Piero.

[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2010, 10:28_________________________________________________z tego co zauważyłem jeszcze to 2.0 traci własnie w okolicach prędkości 50-60km/h.

Opublikowano

a powiedzcie mi duze opony moga mi tak zmulic auto? bo na 4 biegu 60-100 wyszlo mi ok.6,5s....mam kola 19' opona 235/35 mam wirusa na 166ps i mam o ok.1,5 s gorszy czas niz seria AVF ??

Grazny na jakich oponach robiles pomiar?

Opublikowano

a powiedzcie mi duze opony moga mi tak zmulic auto? bo na 4 biegu 60-100 wyszlo mi ok.6,5s....mam kola 19' opona 235/35 mam wirusa na 166ps i mam o ok.1,5 s gorszy czas niz seria AVF ??

AVF ma inne przełożenie na 4 biegu niż AWX

Opublikowano

AVF ma inne przełożenie na 4 biegu niż AWX

no zdecydowanie bo ma ich 6 a ty masz 5 wiec bedzie znaczna roznica w elastycznosci na tym samym biegu

Opublikowano

a jak wyglada z przyspieszeniem 0-100 ? awx vs avf tez bedzie znaczaca roznica? wiem ze avf ma wiekszy moment.

Opublikowano

a jak wyglada z przyspieszeniem 0-100 ? awx vs avf tez bedzie znaczaca roznica? wiem ze avf ma wiekszy moment.

myśle że to już zależy od konkretnego egzemplarza, te silniki lubią mieć niezłe gratisy w serii

Opublikowano

dzis troszke pomierzylem oto wyniki , niestety bez filmikow.

60-100 km/h:

3 bieg - 3,9 s dla porownania moje STI robi 3,7 tyle ze na 4 biegu :naughty:

4 bieg - 5,8 s

60-120 km/h:

4 bieg - 9,3 s

na kazdy wynik byly 3 pomiary i wyciagnieta srednia.[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2010, 14:40_________________________________________________tu jest fajan stronka tunera szweckiego , co wazniejsze podaje czasy mierzone na biegach:

http://en.bsr.se/products/t1168/

oto moje czasy :

80-120 km/h:

4 bieg - 5,2 s

80-140 km/h:

4 bieg - 9,1 s

80-140 km/h:

5 bieg - 13,5 s

100-150 km/h:

4 bieg - 8,7 s

100-150 km/h:

5 bieg - 11,1 s

Po programie u Witka widac ze auto jezdzi jak seryjne B7 3.0TDI 233KM :naughty:

Opublikowano

Witam,

Czym mierzycie prędkość w czasie jazdy pomiarowej?

Pytam, bo sprawdzałem u siebie przekłamania prędkościomierza z użyciem GPS i wychodzi mi około 10% większa prędkość na desce niż na GPS.

Koła/opony mam seryjne 15 cali.

pzdr

Opublikowano

jeszcze tylko pytanie czy od 100 i stoper on przy wciskaniu gazu czy od 95 i stoper on przy 100 :mysli:

Opublikowano

jeszcze tylko pytanie czy od 100 i stoper on przy wciskaniu gazu czy od 95 i stoper on przy 100 :mysli:

pomiary wykonywalem tak jak tu:

http://en.bsr.se/faq/258/

oczywiscie sa porwizoryczne i pewnieobarczone sa beldem 0.5 sek lub lepiej :wink4:

Opublikowano

Dla wszystkich którzy mają telefon z symbianem i GPS polecam programik Tempes GTx http://www.tempes.com - można robić pomiary w wybranym przez siebie zakresie prędkości, daje moim zdaniem całkiem dokładne wyniki - mierzyłem już kilka autek i zazwyczaj pomiary w granicach danych technicznych pojazdu lub gorsze - jedynie moja a4 z testowanych aut wypadła jak na razie zdecydowanie lepiej niż dane katalogowe ;).

Opublikowano

Dla wszystkich którzy mają telefon z symbianem i GPS polecam programik Tempes GTx http://www.tempes.com - można robić pomiary w wybranym przez siebie zakresie prędkości, daje moim zdaniem całkiem dokładne wyniki - mierzyłem już kilka autek i zazwyczaj pomiary w granicach danych technicznych pojazdu lub gorsze - jedynie moja a4 z testowanych aut wypadła jak na razie zdecydowanie lepiej niż dane katalogowe ;).

Programik całkiem ciekawe. Ale w wersji demo, chyba nie można skorzystać z pomiaru przyśpieszenia. :confused4:

• 7 miesięcy temu...