letallec Opublikowano 20 Czerwca 2007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Witam Dzisiaj z rana po przejazdzce 10km, jednorazowo, pojawil sie WIELKI, czerwony znak wykrzyknika i napis BREMSEN na FIS'ie. Czy to cos powaznego, bo wiecej sie nie pojawil?
pre_pl Opublikowano 20 Czerwca 2007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 nooo, bardzo poważne : HAMULCE było już - poszukaj
letallec Opublikowano 20 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2007 Szukam.....[br]Dopisany: 20 Czerwiec 2007, 10:58 _________________________________________________U mnie nie zapala sie ABS. Ale sprawdze plyn. Ostatnio zmienilem klocki z przodu i moze sie dotarly:)
bacir Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Kolego mam to samo wykrzyknik i nie zapala się ABS bo u mnie jest wyskubana dioda z tacha a wykrzyknik pojawia się dlatego, że jest zepsuta pompa ABS-u tak u mnie na komputerze pokazało jak byłem z nim. zobacz raz w ciemnym jak skrecisz zapłon czy jest widać puste miejsce na tachu gdzie powinien byc ABS znaczy sie napis będzie ale nic w środku.
letallec Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ja mam B6, wiec troche inaczej to wyglada, ale ABS dziala OK. Sprawdzilem to zaraz po tym errorze.
Gość Murzyn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 nooo, bardzo poważne : HAMULCE było już - poszukaj tam powazne moze plynu byc za malo
pre_pl Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 tam powazne moze plynu byc za malo wink czy nie byłoby wtedy ostrzeżenia o małej ilości płynu ? (ikonka)
Gość Murzyn Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 tam powazne moze plynu byc za malo wink czy nie byłoby wtedy ostrzeżenia o małej ilości płynu ? (ikonka) moze w B6 macie jakies mody, ale w B5 jest wykrzyknik w takiej sytuacji
pre_pl Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 no z tego co pamiętam jest kontrolka w B6... ale : sprawdź przede wszystkim poziom płynu hamulcowego grubość klocków może byc czujnik ABS
alvaro Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 czujnik ABS odpada bo by mu się cały czas ESP paliło...
letallec Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Wszystko dziala OK(ABS, ESP), a error tylko czasami sie pojawia. Np. dzisiaj sie nie pojawil wogole. Szukam dalej, aha... czy ten blad zostawil slad po sobie w komputerze? Moze na vagu, by cos wiecej wyszlo?
adamq Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Moze na vagu, by cos wiecej wyszlo? No VAGa podłącz! Na pewno mu nie zaszkodzi :th:
letallec Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Bede we wtorek na Przasnyskiej, to moze cos zaradza:)
stefek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Opublikowano 27 Czerwca 2007 No i co wywalczyłeś bo ja ostatnio mam to samo w swoim avanciku?!
letallec Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2007 Nic. Zapalil sie wtedy, nic nie robilem(wczoraj byl w warsztacie, ale zapomnialem wspomniec) i do dzisiaj ani razu nie wystapil. ESP, ABS dzialaja bez problemow. Ale.... po tym jak mialem ten zonk, padl mi akumulator(dziwnym trafem rozladowal sie przez 8 godzin siedzenia w biurze). Teraz smigam na nowej bateryjce i byc moze to mialo jakis zwiazek.
stefek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Sprawdziłem-zbyt niski poziom płynu.Po prostu trzeba od czasu do czasu sprawdzić to i owo a potem pisać posty.
Motor Opublikowano 29 Czerwca 2007 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Tylko niski poziom płynu Nie oznacza DOLEJ PŁYNU!!! oznacza sprawdź czemu jest niski,pewno klocki się kończą.Jak dolejesz płynu to sie nie skapujesz kiedy zjadą Ci klocki tylne tarcze[chyba ,że masz tam czujnik.]
letallec Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2007 Nic nie dolewalem, nic nie robilem i nic sie nie pojawia na FIS'ie. Na razie czekam....
Elberoth Opublikowano 2 Lipca 2007 Opublikowano 2 Lipca 2007 Za mało płynu. Pewnie klocki się kończą.
Rekomendowane odpowiedzi