majsio Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Witam kolegow Mam taki problem otoz jadac troche szybciej daje sie slychac szum z prawej strony mniej wiecej z okolicy tej plastykowej bocznej oslony schowka, i moze tak jakby z oslony lusterka Ciezko zlokalizowac. Druga sprawa to taka ze jak wjade na jakis piasek czy w kaluze to wszystko slychac w srodku (kamienie uderzajace w nadkole, wodA) najbardziej slyszalne jest w nogach pasazera Dodam ze auto mialo dzwona bocznego Byly wymieniane drzwi, przedni prawy slupek oraz blotnik takze dosc powazna usterka. Powiedzcie mi gdzie szukac przyczyny tego szumu i gdzie ewentualnie powinno byc jakies wygluszenie aby nie bylo slychac uderzajacych kamieni... Z gory dzieki za wszelkie sugestie...
GRazny Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 a nadkole zamontowali? bo tam jest filc na kamienie...
majsio Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 nadkole jest... a ten filc jest(albo byc powinien) od strony wewnetrznej tak?
GRazny Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 nad kołem jest przyklejony filc do nadkola...kamienie w niego uderzają... może nieoryginalne nadkole i go nie ma? obejrzyj bo może na pozostałych 3ech masz?
majsio Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 ok dzieki pozniej porownam jak to wyglada na pozostalych trzech nadkolach...
ALBINEK Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 W jego modelu jest chyba jeszcze całe plastikowe nadkole,w nowszych są z miękkiego włókna.
majsio Opublikowano 23 Marca 2010 Autor Opublikowano 23 Marca 2010 Tak jest wszystkie nadkola są takie same czyli "goły" plastyk ale to z prawej strony jest pęknięte... Czy to może być powodem mojego problemu, i tak będę musiał je wymienić ale tak na wszelki pytam czy gdzieś w tamtej okolicy są jakieś maty wygłuszające...?
Rekomendowane odpowiedzi