Konradoss Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Witam! Od jakiegoś czasu podczas hamowania słyszałem szum. Szybko doszedłem ,ze szum, pochodzi z tylnych tarcz. Dzisiaj odwiedziałem mechanika, sądziłem ze przyczyną moze być brud w ostatecznosci przetoczymy tarcze i bedzie po problemie. Zdjęta tarcza i co widzimy? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/228412b328bc8d25.html Mechanik nie umiał powiedizeć co moze być przyczyną. Wiec sie zastanawiam bo spokoju mi dać nie moze ...Pod koniec listopada byłem na przegladzie - hamowanie tyłu w normie. Samochód jest uzytkowany , mozę nie specjalnie dużo, ale 4 razy w tygodniu jeżdzony miasto czasem trasa. Od zewnętrznej strony tarcza wygląda normalnie - dwa wżerki wielkości paznokcia małego palca. Klocek od strony wewnętrznej "zjedzony" mocno (1-2 mm zostało) z zewnątrz jest ok. Dodam ,ze przez nabyciem samochodu wiem ,ze nie był użytkowany pół roku i stał pod chmurką. czy przyczyną moze być : - wada materiałowa tarczy? - zapieczony tłoczek (nie dociska klocka do tarczy od wewnątrz) - kwestia długiego postoju bez ruszania Co komu do głowy przychodzi?
GRazny Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 no jak nie ma sreberka to raczej tarcia nie było... dziwnie to wygląda tym bardziej że klocek zjedzony...
Dev Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 a daj foto klocków prawdopodobnie zacisk ma problem z "poruszaniem sie" na jarzmie do wymiany masz tarcze z klockami
Rekomendowane odpowiedzi