Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Zakup Termostatu, proszę o Waszą opinię

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko ORI z ASO :wink4:Pół roku temu miałem taki problem jak ty.Wymieniłem termostat i płyn chłodzący g12++ i wszystko jest jak trzeba

Opublikowano
  • Autor

Dużo osób pisało tutaj że tylko wahler bo jest bardzo dobry to wybrałem ten. A co jest w nim źle? :hi:

Opublikowano

Ciekawe kto tak pisał.. :thumbdown: Wahlery i inne wynalazki lubią się "zawieszać" w pozycji otwarty. I ogólnie powiedział bym, że na naszym forum nie są polecane. Oby nie czekała Cię ponowna wymiana za jakiś czas. Trzeba było od razu kupić oryginał BTT z ASO i byłby spokój do końca auta :gwizdanie: Sam wymieniałem 2 lata temu i miałem oszczędniej kupić Wahlera ale na szczęście po przejrzeniu forum wybrałem się do ASO i kupiłem wraz z oringiem za niecałe 90 zł.

Opublikowano
  • Autor

A w trójmieście jest wogle gdzieś ASO AUDI ?? :mysli: a myślicie napewno że to termostat ?? a nie czujnik cieczy chłodzącej ??

Opublikowano

Tak jak koledzy pisza tylko ORI, niewiele drozej miales na allegro nowy oryginalny http://www.allegro.pl/item968024267_termostat_audi_seat_skoda_volkswagen_orginal.html twoj wybor tylko nie pisz za miesiac "zmienilem termostat, dalej problem z temperatura" :polew:

pozdro

Opublikowano

A w trójmieście jest wogle gdzieś ASO AUDI ??

Słyszałeś o czymś takim jak logo_plain.png ???

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

A w trójmieście jest wogle gdzieś ASO AUDI ?? :mysli: a myślicie napewno że to termostat ?? a nie czujnik cieczy chłodzącej ??

Gajos, Groblewski

Opublikowano

Co do ASO u ciebie to Gdansk ul.Jagiellonska. Z południowej Polski daję namiar :naughty:Jak byłby walnięty czujnik to wskaznik by latał po blacie od skrajności w skrajnośc,Nie dogrzewa silnika czyli termo ewidentnie za wcześnie się otwiera i płyn krąży w dużym obiegu :hi:
Opublikowano
  • Autor

mech15->ja kupiłem u tego gościa: http://www.allegro.pl/item929106042_termostat_audi_seat_skoda_volkswagen_orginal.html

i nic nie mam do zarzucenia, kilku kolegów z forum, też zakupiło na tej aukcji i sobie chwalą. Co do czujnika to ci nie doradzę jakiejś alternatywy, bo jeszcze tego nie przerabiałem, więc zakup w ASO będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśli zakupisz w ASO Skody, to na pewno będzie tańszy niż w AUDI, CZY VW, a na pewno to samo.

pozdr

lyku23->też skorzystałem z usług allegrowicza, którego link jest powyżej, zakupiłem u nich termostat i czujnik. Niestety czujnik walnięty, termostat również (nie otwierał się) dobrze, że się woda nie zagotowała...odradzam zakup, gdyż gość tak kręcił jak chciałem reklamować, że w głowie się nie mieści. W końcu skorzystałem z prawa do zwrotu towaru bez podania przyczyny i wysłałem im obie części za pobraniem.

hmmm.... to dzięki za info jutro zadzwonie do aso i ciekawe ile mi zaśpiewają ^^ fakt ogar temperatura przy normal jeździe to 60 stopni a jak max depne i ciągle cisne to 70 to max czyli na bank to nie czujnik?? Dziękówka wszystkim

Opublikowano

mech15->ja kupiłem u tego gościa: http://www.allegro.pl/item929106042_termostat_audi_seat_skoda_volkswagen_orginal.html

i nic nie mam do zarzucenia, kilku kolegów z forum, też zakupiło na tej aukcji i sobie chwalą. Co do czujnika to ci nie doradzę jakiejś alternatywy, bo jeszcze tego nie przerabiałem, więc zakup w ASO będzie najlepszym rozwiązaniem. Jeśli zakupisz w ASO Skody, to na pewno będzie tańszy niż w AUDI, CZY VW, a na pewno to samo.

pozdr

lyku23->też skorzystałem z usług allegrowicza, którego link jest powyżej, zakupiłem u nich termostat i czujnik. Niestety czujnik walnięty, termostat również (nie otwierał się) dobrze, że się woda nie zagotowała...odradzam zakup, gdyż gość tak kręcił jak chciałem reklamować, że w głowie się nie mieści. W końcu skorzystałem z prawa do zwrotu towaru bez podania przyczyny i wysłałem im obie części za pobraniem.

hmmm.... to dzięki za info jutro zadzwonie do aso i ciekawe ile mi zaśpiewają ^^ fakt ogar temperatura przy normal jeździe to 60 stopni a jak max depne i ciągle cisne to 70 to max czyli na bank to nie czujnik?? Dziękówka wszystkim

Nie raz mialem okazje skorzystac z uslug tego allegrowicza i jestem zadowolony, termostat przed zalozeniem zawsze mozna sprawdzic wrzucajac go do wody o temp. 87C, uszkodzona czesc mozna nawet w ASO trafic.

Co do termostatu z aukcji to jest identyczny jak i ten co idzie na 1-wszy montaz nawet w tych najnowszych jednostakach.

Opublikowano
  • Autor

No to będe kupował z allegro ORI lub w ASO zależy gdzie mniej zaśpiewają ;-))

Opublikowano

kup w ASO przecież masz na miejscu, róznie bywa z allegro :cool1:

Opublikowano
  • Autor

jak mi zaśpiewają w ASO powyżej 100 zł to wybieram allegro ORI i tak do gdańska mam z 30 km a bo mieszkam Blisko Lotniska a wiadomo GDAŃSK=KORKI NA KAŻDYM KROKU

Opublikowano

No to będe kupował z allegro ORI lub w ASO zależy gdzie mniej zaśpiewają ;-))

W ASO za 044 121 113 "zaśpiewają" ok. 119 zł.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

jak mieszkasz przy obwodnicy to na szadółkach masz nowy salon/serwis Volkswagena PLICHTA. na pewno masz blisko i nie musisz stac w korkach...

Opublikowano
  • Autor

OO to już załatwiam sobie nr do Volkswagena na szadółkach i jutro zadzwonie . Steve69 skąd wiesz że dokładnie tyle ?? kupowałeś ostatnio :tongue4:

Opublikowano

A ja na Wahlerze jeżdżę ponad rok i działa jak na razie perfecto :D zapłaciłem chyba 28zł :)

Opublikowano
  • Autor

ooo i co masz temperaturkę 90 odrazu ?

Opublikowano

Nie od razu, ale nie załącza się duży obieg dopóki nie będzie temperatury 88*C