Galec Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 Witam wszystkich, mam takie o to pytanie, czy jak zmienię turbinę na k04 ewentualnie k03 przerobioną na k04 konieczna jest od razu korekta softu czy można tak jeździć?? Moje turbulum się powoli kończy a nie mam na razie kaski na wszystko czyli tipa, fimca, test pipe, nowe turbo no i korektę softu. Dlatego chciałem to wszystko zrobić na raty najpierw turbo a potem całą resztę i dopiero jechać na korektę softu.
udy Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 ja już jeżdżę tak od pół roku, na k04 ale bez programu, podobno nic się nie powinno stać, ale inna kwestia jest taka że masz trochę starszy model więc nie wiem czy na pewno nie będzie problemu
GRazny Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 na logikę to jak wkładamy wydajniejsze turbo to nic się nie powinno stać... sterowanie i zadane wartości są te same więc będzie pracować po prostu na 80% swojej mocy i tyle...
Galec Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Opublikowano 24 Marca 2010 Mi się też tak wydaje i chyba już nawet gdzieś o tym czytałem ale wole się upewnić żeby potem nie było jakiegoś zonka i coś więcej się nie posypało w silniku albo osprzęcie.
godski Opublikowano 24 Marca 2010 Opublikowano 24 Marca 2010 Mam założone większe wtryski od Bex-a, turbo k04-15, Tip-a , Fmic i czekam na program ( u Rogala 1.04 ). Samochód jest żwawszy , jest konkretny dźwięk silnika . Poza tym nic się nie dzieje. Brakuje trochę dołu.
udy Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 No późno prawdziwe kopniecie mam przy 5000 obr .
Rekomendowane odpowiedzi