Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] Ciągle chodzi wentylator - czemu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy to normalne, że po odpaleniu auta , po cały dniu postoju, kiedy silnik jest zimny, że chodzi wentylator? (lewy - od kierowcy )

Co to w ogóle za wentylator?

Byłem przed chwilą w aucie (od poniedziałku nie jeżdżona) i dziwne że chodził też wentylator... autem nie ruszyłem, stało chwilkę na luzie odpalone.

Jak jeździłem, to zauważyłem, że temperatura nie dochodzi do 90 st. tylko wskazówka jest minimalnie przed.

Dodatkowo zauważyłem, że obroty lekko falują (minimalnie 900-920 obr), może to ma związek..??

Opublikowano

Obudź się kolego i :szukaj: ... to wisko :wallbash: :wallbash: :wallbash:

W temacie [ABC] w profilu [AEB]

Opublikowano

szukałem... tylko jeśli nie wiem dokładnie od czego to wentylator to trochę trudniej..

Opublikowano

wpisz w szukajce - wisko lub sprzęgło wiskozowe/wiskotyczne i się dowiesz ...

Opublikowano

szukałem... tylko jeśli nie wiem dokładnie od czego to wentylator to trochę trudniej..

nie rozumiem wentylator od chłodzenia silnika?? ja mam dwa jeden od klimy załanczany elektrycznie jak włącze klime a drugi na wisku

Opublikowano

To już chyba milionowy wątek na tym forum na temat WISKA :wallbash: :wallbash: :wallbash: i założę się że za chwilę wyląduje w koszu ...

Opublikowano

tylko niewiadomo o który wentylator mu chodzi

Witam

Czy to normalne, że po odpaleniu auta , po cały dniu postoju, kiedy silnik jest zimny, że chodzi wentylator? ( lewy - od kierowcy ) ...