Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Konfiguracja navi - kilka pytań po zakupie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Avanta B6 AVF 131 ps :):cool1:

Moja fura ma fabryczną navi w kolorowym FIS-ie oraz radio Symphony II. Odtwarzacz płyt DVD do navi mam w bagażniku.

W najbliższym czasie mam w planach wymiana Symphony II na RNS-e

Moje pytanie dotyczy obsługi navi, tj:

1. czy obecnie mogę korzystać z najnowszych map na 2010 r. w samym FISie? Jeśli tak, to czy po włożeniu do odtwarzacza DVD płyty z mapą 2010 soft mi się automatycznie zaktualizuje?

2. Czy po zamianie Symphony II na RNS-e płytki z mapami dalej będę instalował w bagażniku, czy wtedy przejmuje to napęd RNS-e

Z góry dzieki za info

Mychu

Opublikowano

Moja fura ma fabryczną navi w kolorowym FIS-ie oraz radio Symphony II. Odtwarzacz płyt DVD do navi mam w bagażniku.

Ale to chyba nie jest czytnik DVD.... tylko normalny CD. Jesli CD to instalujesz Blaupunkt Teleatlas DX 2009/2010 (http://peb.pl/wbudowane-systemy-nawigacyjne/145095-rapidshare-blaupunkt-teleatlas-dx-rozne-wersje-2.html)

Mam dokładnie taka samą navi stąd nie wydaje mi sie zeby tam DVD siedziało.... chyba ze sie bardzo myle.

Opublikowano

chyba nie jest czytnik DVD.... tylko normalny CD. Jesli CD to instalujesz Blaupunkt Teleatlas DX 2009/2010 (http://peb.pl/wbudowane-systemy-nawigacyjne/145095-rapidshare-blaupunkt-teleatlas-dx-rozne-wersje-2.html)

Mam dokładnie taka samą navi stąd nie wydaje mi sie zeby tam DVD siedziało.... chyba ze sie bardzo myle.

Nie mylisz sie. W bagazniku siedzi czytnik plyt CD a najnowsze mapy to Blaupunkt Teleatlas DX 2009/2010

Opublikowano

Faktycznie, tak może być.... :embarrassed:

W takim razie rozumiem, że mapy na DVD będę ładował bezpośrednio do RNS-e.

Z drugiej strony gdy będę jechał na navi z RNS-e i nie będę miał zmieniarki, to nie będę mógł słuchać muzy z CD, tak?

Opublikowano

Faktycznie, tak może być.... :embarrassed:

W takim razie rozumiem, że mapy na DVD będę ładował bezpośrednio do RNS-e.

tak