Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 Sedan] Trzecie światło stop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Moja :a4fan: nie ma niestety trzeciego światła stop. Od dłuższego czasu szukam oryginalnego światła i nic. Teraz nie zależy mi już na oryginalnym światełku, tylko na takim, które przede wszystkim komponowałoby się z tylną szybą. Co sądzicie o tym: http://allegro.pl/item204133696_nowe_swiatlo_stop_orginal_vw_bora.html ? Będzie całkowicie przylegała do szyby, czy będą luki?

Opublikowano

Nazwij jakoś temat bo nie wiadomo o co chodzi!! :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Wybacz, niechcący zapomniałem :gwizdanie:

Opublikowano

Powinno pasować, musiałbyś sprawdzić ale ori to ori!! ;)

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie mam jak sprawdzić. Mogę powiedzieć tyle, że na innej aukcji z takim samym światłem były zdjęcia , na których zamontowane było ono w Audi 80. Nie były to fotki z bliska, więc nie jestem do końca pewien czy idealnie pasowało. Nie wiem też, czy nachylenie tylnej szyby w 80 jest takie samo jak w A4.

Opublikowano

Poczekaj może ktoś przekładał już stopa z innego auta , to się wypowie......albo i nie.

Opublikowano
  • Autor

Liczę na waszą pomoc. :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie, ale na pewno się przejadę. Ciekawe czy tam są drogie, jeśli w ogóle będą :confused4:

Opublikowano

Tam najprędziej znajdziesz. Cene możesz negocjować,wkońcu to używany towar ;)

Opublikowano
  • Autor

Ale powiem ci, że światełko od Bory jakoś bardziej mi się podoba. Tylko nie wiem czy zaryzykować i kupić.

Opublikowano

nie kupuj, bo na bank nie bedzie przylegac. jest nizsze i duuuzo szersze. przypomina bardziej 3ci stop z A6 sedana...

tak jak wspomnieli przedmowcy- szroty, lub allegro, z tym ze nie wpisuj "stop audi" tylko np "a4 czesci" "a4 rozbiorka" albo "a4 polka"- czesto sprzedaja tylne polki, na ktorych jest stop (ja tak kupilem;) i gwarantuje Ci ze w jeden dzien znajdziesz jakies auto z 3cim stopem- zadzwonisz, poprosisz i Ci wymontuja (upewnij sie, zeby nie zapomnieli o kostce do podlaczenia).

http://allegro.pl/item208937504_audi_a4_b5_tylna_polka_podszybia_sedan_95_99.html - dzwon, spytaj czy sprzeda stop oddzielnie. Nie przeplac tylko, mysle ze 40-50 pln to jest max. podlaczenie to chwila moment, odchylasz wykladzine w bagazniku przy lampie, podpinasz sie pod odpowieni kabel i gra. na starej polce polozysz stop, zaznaczysz mniej wiecej miejsce na kostke- trzeba wyciac- najlepiej od spodu, male wiertelko a pozniej ostry noz i czesc.

powodzenia!

Opublikowano
  • Autor

dawajrapa bardzo dziękuję! Skontaktuję się z nim i mam nadzieję że się zgodzi.

Opublikowano

morwi,

nie ma za co ;)

i jak tam, masz juz ta lampe? swieci elegancko?

Opublikowano
  • Autor

Nie mam. :confused4: Pytałem już kilka osób i tylko z półką sprzedają. Nie spieszy mi się i może coś się kiedyś trafi. ;)

Opublikowano

Ja mam w swojej niuni przyciemniane szyby fabrycznie i jesli bede chcial zamontowac 3 swiatlo STOP to bedzie je widac normalnie?

Opublikowano

Nie mam. :confused4: Pytałem już kilka osób i tylko z półką sprzedają. Nie spieszy mi się i może coś się kiedyś trafi. ;)

pewnie, szukaj az znajdziesz ;) cos sie trafi na bank, nie watpie- powodzenia!

wesoly1601,

hehe, troche mnie rozbawiles tym pytaniem :D;)

odp. tak, bedzie widac.

Opublikowano

dla zainteresowanych powiem że tylna półka po zdjęciu ma od spodu odwzorowany kształt do wycięcia na kostkę i śruby mocujące.Przynajmniej ja tak miałem.A martwiłem się jak idealnie spasowac by krzywo nie wyciąc a tu niespodzianka. Na allegro wpisz "a4 na części" i tam szukaj w ogłoszeniach fotek 3 stopu w całym aucie.Na pewno coś trafisz. Mnie to uczyniło 50 zeta z kostką.

Opublikowano
  • Autor

Wysłałem trochę maili z zapytaniem o światło stop. Na razie dwóch odpisało. Jeden chce za nie 100, a drugi 80 zł. :disgust:

Opublikowano

w pierwszym przypadku o polowe, w drugim o 30 pln za duzo... za 40-max 50 pln mozna to kupic. szukaj cierpliwie az sie trafi ;)