Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jakie amortyzatory na TYŁ do B5 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów :hi:

Zabieram się do wymiany tylnych amortyzatorów a że nie mam o tym zielonego pojęcia (a na forum nie znalazłem dokładnej odpowiedzi) to postanowiłem zapytać tych co się znają lub mają to już za sobą.

Pytania:

1. Orientujecie się jakie amortyzatory montowane są oryginalnie i czy szukać takich samych?

2. Jeśli postawić na inne niż oryginały to na jakie? Widzę np. na allegro wiele firm (KYB, SACHS,MONROE, AL-KO i inne ...) co możecie polecić?

3. Nie będę zadawał pytania olejowe czy gazowe, bo na ten temat akurat trochę udało mi się wyczytać i postawię raczej na gazowe (olejowo-gazowe).

Być może istotny będzie fakt, że bagażnik zazwyczaj wozi zapasówkę i powietrze :)

Z góry dzięki za każdą wskazówkę, bo wolę zapytać i wybrać to co polecicie niż, żeby ktoś wcisnął mi szajs :notworthy: :notworthy::notworthy:

Opublikowano

mam Sachsa i są ok, polecam :good:

Opublikowano
  • Autor

mam Sachsa i są ok, polecam :good:

Dzięki Miszka82 :good:

Ktoś napisze coś jeszcze ? Wierzę, że jest wśród Was wiele osób, które naprawdę się na tym znają!

Z góry dzięki ;)

[br]Dopisany: 25 Marzec 2010, 23:06_________________________________________________Koledzy pomoże ktoś jeszcze ?

Dzisiaj rano usłyszałem jakieś "chrobotanie" na tyłach i doszedłem do wniosku, że z wymianą amorów muszę trochę przyspieszyć!

Proszę napiszcie swoje opinie.

Opublikowano

ja również polecam sachs, a jak kupisz od kolegi TOM77 to możesz być pewny jakości :hi:

Opublikowano
  • Autor

ja również polecam sachs, a jak kupisz od kolegi TOM77 to możesz być pewny jakości :hi:

Dzięki Daimos - do kolegi TOM'a już napisałem na pw ;)

Ktoś może wrzucić jakiegoś posta jakie amory poleca ?

Opublikowano

ja latam na bilsteinach nie narzekam ale ostanio gadalem gosciem co tym sie zajmuje i powiedzial ze juz sie troche zepsuly i polecil mi wlasnie sachsy :good: febi z tego co wiem sa w podobnej cenie co sachs ale glowy nie dam sobie obciac :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

ja latam na bilsteinach nie narzekam ale ostanio gadalem gosciem co tym sie zajmuje i powiedzial ze juz sie troche zepsuly i polecil mi wlasnie sachsy :good: febi z tego co wiem sa w podobnej cenie co sachs ale glowy nie dam sobie obciac :tongue4:

dzięki wielkie za konkret i opinie :hi:

Opublikowano

ja tez muszę wymienić tył . Z tego co piszecie wnioskuję ze SACHS i tyle. :mysli: Może i warto przy okazji wymienić tuleje z tyłu?

Opublikowano

jak nie ma luzu na tulejach to nie ma potrzeby wymiany

Opublikowano
  • Autor

ja tez muszę wymienić tył . Z tego co piszecie wnioskuję ze SACHS i tyle. :mysli: Może i warto przy okazji wymienić tuleje z tyłu?

Ja też się zastanawiam czy nie wymienić czegoś jeszcze, bo na każdej dziurze słyszę takie dziwne skrzypienie - ktoś może to jednoznacznie zdiagnozować czy powodów może być wiele ? :mysli:

Opublikowano

Witam

Ja również chciałem się wypowiedzieć bo niedawno przerabiałem ten temat , czyli wymiana tylnych amorków . I tak po przejrzeniu całego rynku i poznaniu wszystkich firm wreszcie zakupiłem takie "coś" firmy OPTIMAL :wallbash:(dokładnie nr. katalog. A-1510G).Coś takiego typu : ....nie dość że tanie to jeszcze dobre.... . Jak to określił sprzedawca :sick3:.No i rzeczywiście za oba zapłaciłem 272 zł . :mysli:

Ale teraz mogę z cała pewnościom powiedzieć że to był tak trafny zakup jak by łysemu kopić grzebień .Co prawda gwarancja jest na 2 lata i technicznie są bez zarzutu jak na razie ale są za miękkie ,a na pewno miększe od poprzednich KYB . ;(

I niestety auto pływa znacznie na zakrętach a na wybojach buja jak w amerykańskim krążowniku szos :shocked:. W sumie już podczas instalacji wydawały się jakieś miękkie bo dość łatwo udawało się je ściskać ręcznie . :confused4:

No więc podsumowując :

Drugi raz tego nie kupię na pewno , tylko coś z odp. marką np Sasch ,KYB . :notworthy:

No ale jak się akurat kasy nie ma a trzeba jeździć to przecież oka sobie nie wyjmiesz .

to tyle dzięki za uwagę :hi:

Opublikowano

ja polecam amorki Sachs, Bilstein, KYB :good:

ps: gdyby jeszcze ktos wymienial amorki to ja mam na zbyciu nowki Bilstein'y za bardzo dobre pieniazki :wink4:

Opublikowano

Polecam również Bilstein, Sachsa i KYB. Jeździłem w A4 na seryjnym zawiasie po kupnie na Sachs Super Touring i nie miałem żadnych zastreżeń :wink4: W poprzednim aucie miałem Bilstein B4 i były trochę lepsze jak dla mnie bo ciut twardsze i lepiej się auto prowadziło :gwizdanie:

Opublikowano

polecam "sachs" monroe to trupy

Opublikowano

Te amortyzatory firmy SACHS to są gazowe czy gazowe-olejowe. Doradźcie jakie kupić na jazdę po mieście i dość dziurawych drogach.

Czy mówicie o takich amorach:

http://www.allegro.pl/item995117018_amortyzatory_sachs_tyl_audi_a4_a4_avant.html

Opublikowano

Są to amortyzatory gazowo-olejowe zamienniki ori amortyzatorów :wink4:

Opublikowano

Czy mówisz o tych z tego linku - AMORTYZATOR (tył)

SACHS

nr kat. 170 814

Opublikowano

Czy mówisz o tych z tego linku - AMORTYZATOR (tył)

SACHS

nr kat. 170 814

Tak a numer najlepiej sprawdzić w katalogu intercarsa :wink4:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

A do Avanta z 98 roku jakie polecacie?

Poproszę o dokładny numer katalogowy.

Dodatkowo widzę, że tam z niego jakieś gumy mi się posypały.

Opublikowano

Ja założyłem niedawno do mojego Avanta BILSTEIN-y i jestem zadowolony. Rozmawiałem z kumplem co ma sklep z częściami i nie polecał mi SACHS-ów ponieważ dużo ma reklamacji z tymi amorami. Ale to już wybór należy do każdego.

Do twojej Audi z 98r powinny podejść BILSTEIN BNE-2920. Ja założyłem BNE-A347.