Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Silnik gaśnie i kopci po umyciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam mały problem ponieważ po umyciu auto gaśnie i lekko kopci a podczas jazdy ewidencyjny brak turbiny :disgust: co może być tego przyczyną spotkał się ktoś z czymś takim ? :mysli:

Opublikowano

Ale, że jak po umyciu. Po umyciu silnika ? po umyciu opon heh.

Napisz coś dokładniej

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie po umyciu całego autka a jak otworzyłem machę to pierwsza chłodnica cała mokra :kwasny: nie wiem co to za akcja :wallbash:

Opublikowano

podajesz za mało szczegółów i oczekujesz rozwiązania problemu,co na to VAG?

Opublikowano
  • Autor

podajesz za mało szczegółów i oczekujesz rozwiązania problemu,co na to VAG?

Nie podpinałem vaga jeszcze ale jak wrócę z Ogólnopolskiego to podepnę i zdam relację :embarrassed:

Opublikowano

najprawdopodobniej woda dostaje sie albo do jednej ze zlaczek elektrycznych w komorze silnika, lub do obudowy ECU w podszybiu

Opublikowano

zalany ECU dobry pomysł ale proponuje również sprawdzić czy nie jest zalany zawór N18 ten obok filtra powietrza

Opublikowano

Opisywalem ten problem niedawno, u mnie winny byl przeplywomierz, obecnie uporalem sie z tym problemem uszczelniajac puszke wlotu powietrza, ostatnio jak mi sie zdarzylo pomoglo suszenie przeplywki suszarka ok. 30min i problem znikl a tak to zazwyczaj trzeba bylo czekac caly dzien az auto wrocilo do swojej formy. A problem pojawial sie po myciu auta lub po deszczowej pogodzie. Objawy takie same - brak mocy, kopci, ciezko reaguje na pedal gazu, turbo startuje dosyc wysoko. Sciagnij waz od turbo i zobacz czy nie ma w nim kropel wody.

Opublikowano

zalany ECU dobry pomysł ale proponuje również sprawdzić czy nie jest zalany zawór N18 ten obok filtra powietrza

Racja. Trzeba uważać przy ciśnieniowym myciu. Kiedyś u mnie po "za dokładnym" myciu maski była woda w N18 - nie chciał jechać. Wytrzeć, wysuszyć - jeżeli to to , będzie OK.