Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Obniżenie -35 + felga 16 cali - potrzebna fotka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś taką konfiguracje obecnie na swoim aucie :mysli: Potrzebna mi fotka jak w temacie, musze cos zrobić z tylnym zawieszeniem bo siadło jak by było z -50 :gwizdanie: zastanawiam sie czy kupić sprężyny ta-technix na tył tylko -35 czy to sie podniesie do poziomu przedniego zawieszenia :mysli:

Aktualnie mam u siebie tak

przdp.jpg

99184502.jpg

Sprężyny eibach -20 ale z sedana. Jak by ktoś mógł zrobić taka fotke jak te moje byłbym wdzięczny :notworthy:

Gdyby nie pękniete spręzyny z tyłu z serii to bym przełozył spowrotem tył i by stało idealnie, no ale nie da rady :thumbdown:

Opublikowano

Za tydzień bedę miał 2 sprężyny na tył eibach-a -30 mm jak chcesz. Jedna mi pękła z przodu i kupiłem cały nowy komplet na 4 koła

Opublikowano

mogę ci to wrzucic gdzie przód jest -40 a tył -30 na feldze 16" z oponą 205/55

p1130055929x522.th.jpg p1130070929x522.th.jpg

jak byś chciał to zrobię lepsze fotki tyłu.

Opublikowano
  • Autor

Za tydzień bedę miał 2 sprężyny na tył eibach-a -30 mm jak chcesz. Jedna mi pękła z przodu i kupiłem cały nowy komplet na 4 koła

od FWD nie pasują

ile dałeś za ten komplecik

Opublikowano

cerB spr jaki masz wymiar od krawędzi błotnika do podłoża bo wydaje mie sie że masz więcej niż -40mm

normalny wymiar to 69cm

ja mam 64.3mm

sprawdz przód i tył :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Cerb zrób fotke tak jak ja zrobiłem z bliska :good: głównie tyłu bo tył najbardziej mnie interesuje

Ja dzisiaj pomierzę u siebie

Opublikowano

cristoforo - już kiedyś mierzyłem właśnie i na podstawie tego wiem jak jest nisko :wink4:

kowi - jutro zrobię ci fotke, bo dziś nie da rady - ma tylko aparat w telefonie... :decayed: chyba, że coś znajdę na dysku. :good:

Opublikowano

od FWD nie pasują

ile dałeś za ten komplecik

Za komplet prawie nowych H&R dałem 220 zl na Allegro. Prawie nie mają śladów użytkowania i obniżają o -30mm.

Opublikowano

kowi - spóźnione ale szczere :kwiatek:

20100403193.jpg

:decayed:

Opublikowano
  • Autor

kowi - spóźnione ale szczere :kwiatek:

20100403193.jpg

:decayed:

hmm jakoś wysoko :naughty: to oby napewno jest -30 :mysli:

Opublikowano

po mierzeniu tak wyszło :wink4:

Opublikowano

i to mi sie podoba ja też montuje springi -30mm

mam dosyć gleby -60 zimą :wallbash:

Opublikowano

i to mi sie podoba ja też montuje springi -30mm

mam dosyć gleby -60 zimą :wallbash:

:good: im mniej tym lepiej - byle nie seria :kox:

Opublikowano

po mierzeniu tak wyszło :wink4:

Z tym mierzeniem to niestety ale nie zawsze u jednego będzie tyle samo co u drugiego. Każda sprężyna w czasem siada i w zależności od tego jak było auto użytkowane ( auto jeździło na pusto lub było ciągle załadowane itp. ) i po jakich drogach jeździło zmęczenie materiału następuje w różnym stopniu przez co i odległości nadwozia od podłoża będzie inna, dlatego też będą występowały pewne odchylenia przy pomiarze na sprężynie o teoretycznie takim samym obniżeniu :wink4:

Cristoforo jak masz dosyć -60 to z chęcią odkupię od Ciebie sprężyny :naughty:

Opublikowano

ja mam gwint Ta-technixa

Opublikowano

Z tym mierzeniem to niestety ale nie zawsze u jednego będzie tyle samo co u drugiego. Każda sprężyna w czasem siada i w zależności od tego jak było auto użytkowane ( auto jeździło na pusto lub było ciągle załadowane itp. ) i po jakich drogach jeździło zmęczenie materiału następuje w różnym stopniu przez co i odległości nadwozia od podłoża będzie inna, dlatego też będą występowały pewne odchylenia przy pomiarze na sprężynie o teoretycznie takim samym obniżeniu :wink4:

ale jak stoi to jest -30 ;) a chodzi o to jak stoi a nie jak jeździ :decayed:

Opublikowano

ale jak stoi to jest -30 ;) a chodzi o to jak stoi a nie jak jeździ :decayed:

A co ma do tego fakt czy auto jest w ruchu czy na postoju ?? Przecież jeżeli sprężyna siadła to na postoju i tak się nie podniesie :gwizdanie:

Opublikowano

A co ma do tego fakt czy auto jest w ruchu czy na postoju ?? Przecież jeżeli sprężyna siadła to na postoju i tak się nie podniesie :gwizdanie:

szczerze mówiąc, to teraz nawet nie mam zielonego pojęcia co miałem na myśli... :mysli::polew:

jak mi się przypomni to napiszę

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Troche zapomniałem o tym wątku ale pomierzyłem u siebie wysokosci od podłoża do krawędzi błotnika i wychodzi

przód: 65,6cm

tył: 62,5cm :naughty:

Przy feldzie 17cali kapciu 225/45

Zastanawiam sie nad załozeniem nowego kompletnego zawieszenia i mysłe o glebie -35-40 trafiłem na spręzynki FK

http://www.allegro.pl/item1028902110_sprezyny_obnizajace_audi_a4_quattro_od_fk_nowe.html tylko ciekawe czy są do AVANT :mysli:

i do tego amorki sportowe

Opublikowano

Troche zapomniałem o tym wątku ale pomierzyłem u siebie wysokosci od podłoża do krawędzi błotnika i wychodzi

przód: 65,6cm

tył: 62,5cm :naughty:

Przy feldzie 17cali kapciu 225/45

Zastanawiam sie nad załozeniem nowego kompletnego zawieszenia i mysłe o glebie -35-40 trafiłem na spręzynki FK

http://www.allegro.pl/item1028902110_sprezyny_obnizajace_audi_a4_quattro_od_fk_nowe.html tylko ciekawe czy są do AVANT :mysli:

i do tego amorki sportowe

no to ładną masz różnicę, ja na Weitecu, miałem, 1cm różnicy :gwizdanie:, i też tył siedział niżej :confused4: