Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Centralny zamek -problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

mam mały problem z centralnym tzn. gdy otwieram/zamykam auto z kluczyka od strony kierowcy to tylko te drzwi otwiera/zamyka gdy natomiast zamykam drzwi od pasazera to zamyka/otwiera wszystkie, wymienilem silownik od kierowcy i dalej nic? napiecie na przewodach idacych do silownika jest. o co kaman :mysli:

Opublikowano

Jeśli masz centralkę pneumatyczną to szukaj kolego przyczyny w pompce...Ja miałem podobne problemy a po wymianie pompki pneumatycznej wszystko śmiga:) :>

Opublikowano

no dobrze to jak sprawdzic pompke bo wg mnie dziala bez problemow gdy zamykam/otwieram od strony pasazera problem jest od strony kierowcy.

Opublikowano

Ja sprawdzałem pompkę na krótko i mierzyłem napięcia multimetrem:)

Okazało się że dostawała sygnał ze sterownika ale nie łapała za każdym razem;/(wina czysto pneumatyczna).

Jeszcze sprawdziłbym szczelność przewodu idącego od drzwi kierowcy do pompki.

Opublikowano

strzelnosc jest bo inaczej by mi nie reagowal jak zamykam od pasazera, napiecie na kablach idacych do mikrostyku (strona kierowcy)rowniez jest. idzie to na krotko jakos sprawdzic bo moze ten mikrostyk cos nie tak dziala?

Opublikowano

u mnie kolego AKWAMARYN jest tak, zeby zamknac wszystkie drzwi z kluczyka trzeba to zrobic od strony pasazera, zeby otworzyc caly samochod trzeba przekrecic kluczyk w klapie bagaznika chyba w lewo, nie wiem czy to tak wlasnie nie musi byc :mysli: taka kombinacja, spróbuj tak zrobic

Opublikowano

z

u mnie kolego AKWAMARYN jest tak, zeby zamknac wszystkie drzwi z kluczyka trzeba to zrobic od strony pasazera, zeby otworzyc caly samochod trzeba przekrecic kluczyk w klapie bagaznika chyba w lewo, nie wiem czy to tak wlasnie nie musi byc :mysli: taka kombinacja, spróbuj tak zrobic

z bagaznika zamyka mi cale auto i otwiera ( w sumie to bawilem sie mikrostykiem w bagazniku bo kluczyk nie chce sie obracac w lewo ani w prawo)

Opublikowano

wkładkę zamka sprawdz kolego tam jest taka zapadeczka moze ona spadła

Opublikowano

pobawie sie jutro to dam znac a vagiem sie nic nie da zrobic?[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 18:39_________________________________________________ogarnolem ten zamek w bagazniku i juz dziala ale co do tej usterki to dalej lipa choc kilka razy udalo sie zamknac i otworzyc :confused4: hmmmm raz dziala a raz nie :gwizdanie: