Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Zasilanie wzmacniacza z którego kabla?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! potrzebuję pomocy w kwestii zasilenia wzmacniacza w systemie z tyłem aktywnym bez bose.Mam podłączony adapter z luźnym,niebieskim przewodem do zasilania tyłu, no i tutaj mama mały problem, bo w/g opisów bardzo różnych :> powinienem go podłączyć pod remote radia ale jakoś nie mogę się u mnie takiego pinu doszukać :no: więc pomierzyłem napięcia na pinach kostki zasilania i okazuje się,że na pinie 6 opisanej jako "podświetlenie" pojawia się napięcie +12 po włączeniu świateł i na tym pinie gra tył, czy można to tak zastawić? albo gdzie szukać tego podłączenia REMOTE w radiu? radyjko Blaupunktta używane,więc nie mam do niego schematu...

moje kostki

dscn1388222.jpg

Pzdr.

Opublikowano

na czerwono-niebieskim,na czarnej kostce masz plus po stacyjce ,jak zostawisz tylko na tym ze światłami-będzie działać tylko z nimi-poniżej masz schemat połączenia-ale nie pamiętam dokładnie-jakieś dwa lata temu to podłączałem...

DSC01339.jpg

Opublikowano

rozumiem,że czerwono-niebieski z czarnej kostki czyli +12 po stacyjce mogę podłączyć równolegle niebieski przewód zasilania wzmacniacza, czy tak?

czy wypiąć go (czerwono-niebieski) z kostki i podłączyć go tylko do przewodu?

Opublikowano

nie chcę Cie wprowadzić w błąd,bo też miałem AHL i przy podłączeniu,zle wpiąłem kabel i uwaliłem sobie alarm,więc lepiej poczekaj,aż ktoś zobaczy posta i napisze dokładnie,czego Ci potrzeba :wink4: musisz znalezk kabel,po którym pojawia się napiecie po włączeniu radia i do tego podpiąć niebieski od wzmacniacza[br]Dopisany: 28 Marzec 2010, 14:21_________________________________________________znalazłem wątek,jak ja to podłączałem-może Ci coś pomoże :wink4:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_problem_z_podlaczeniem_wzmacniacza-t32752.0.html