Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Brak czujnika zużycia klocków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zapytać czy w moim aucie powinna być poprowadzona instalacja do podpięcia czujnika zużycia klocków bo katalogowo wszędzie dobierają mi z czujnikami a u mnie niema wyprowadzonych przewodów do podłączenia i przepłaciłem bo bez czujników trochę taniej jest.

Opublikowano

Witam chciałem zapytać czy w moim aucie powinna być poprowadzona instalacja do podpięcia czujnika zużycia klocków bo katalogowo wszędzie dobierają mi z czujnikami a u mnie niema wyprowadzonych przewodów do podłączenia i przepłaciłem bo bez czujników trochę taniej jest.

to była opcja :)
Opublikowano
  • Autor

Aha bu już myślałem że ktoś coś kombinował przy aucie dzięki :hi:

Opublikowano

no nie jest wykluczone że masz je poobcinane.

znam gościa co tak zrobił bo twierdził że kontrolka klocków zbyt wcześnie się zapala i go denerwuje

Opublikowano

akurat w przypadku doboru klocków z czujnikami i bez okazuje sie ze te klocki delikatnie sie róznia :tongue4:

i czy ktos obciął przewody czy nie, nie ma znaczenia, do zacisku powinien trafic odpowiedni klocek :>

Opublikowano

też sie zastanawiałem bo musiałem dwa razy po klocki jeździć, bez wtyczek nie pasowały to wziąłem stary do porównania i okazało sie że mam klocki z kablami tylko poobrywanymi, dali takie same i powiedzieli żeby obciąć i tak też zrobiłem :tongue4: a czujniki wcale mi do szczęścia niepotrzebne pewnie też by mnie wkurzały

Opublikowano
  • Autor

obejrzałem z każdej strony itp niema przewodów obciętych ani innych kabelków prócz do ABS. Odciąłem wtyczki od klocków i chyba pasują autko hamuje nic nie piszczy itp. Następnym razem kupie bez kabli i zobaczę czy będą pasić. Dzięki :hi:

Opublikowano

u mnie niepasiły :kwasny: musiałem sie wracać do sklepu

Opublikowano

obejrzałem z każdej strony itp niema przewodów obciętych ani innych kabelków prócz do ABS. Odciąłem wtyczki od klocków i chyba pasują autko hamuje nic nie piszczy itp. Następnym razem kupie bez kabli i zobaczę czy będą pasić. Dzięki :hi:

jak możesz to zdradz tajemnicę jakie klocki kupiłeś,bo też mnie czeka wymiana
Opublikowano

wrzuć TRW albo Bosch-a :good:

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam mały problem - wymieniłem właśnie tarcze i klocki przód i tył w a4 (z 2001 avant 1.9 TDI - 1 generacja, po lifcie) i PO wymianie świeci mi kontrolka zużytych klocków...

Przed wymianą nie świeciła - nie "tarły jeszcze" o tarcze, ale juz oba elementy nadawały sie do wymiany.

Czy to oznacza, ze klocki sa nieprawidłowo zamontowane, badz czujniki klockow niepodlaczone/zle podlaczone/uszkodzone podczas montazu? Moze jest jakis specjalny patent na podlaczanie tych czujnikow, o ktorym moj mechanik nie wiedział? A moze to sie jakos "resetuje" elektronicznie?

Niestety nie wiem jeszcze jakiej firmy sa klocki i tarcze, dzis tylko na szybko odebrałem auto od mechanika a szczegoly dot. wymiany poznam w poniedziałek. Ale mechanik jest renomowany i na pewno zakupił jakies porządne zamienniki typu TRW itp. Wiem jednak ze klocki sa z czujnikami, bo na fakturze widze obok jakis tam enigmatycznych skotow oznaczenie "czujn".

Dziękuje z góry za opinie i pomoc.

Pozdrawiam

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam czy w 1.9Tdi Afn są czujniki klo ków?

Opublikowano
3 godziny temu, grdgorek124 napisał:

Witam czy w 1.9Tdi Afn są czujniki klo ków?

Tak i nie

Wszystko zależy od wersji wyposażenia