KORSARZ-Fire Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Witam serdecznie Prośba o pomoc bo w dziwny sposób wyświetliła mi się pomiędzy zegarami żółta kontrolka chyba od filtra (coś w kształcie tłumika z kuleczkami w środku) Najprawdopodobniej to filtr cząsteczek stałych ale nie jestem pewien Wskoczyłem do znajomego na kompa i nie wyświetla żadnych błędów! Świeci się jak włączam (D) lub inny bieg w automacie. Czy to oznacza ze coś do wymiany czy czekać aż się przeczyści sam Dziwne bo jak kiedyś się sam czyścił to trzymał obroty na 1500 i po nastu kilomertach wszystko wróciło do normy Nie odczuwam braku mocy ani nic innego z tego typu. Co to może być za paskudztwo? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
david_n Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Musisz jechac na 3 biegu z obrotami okolo 2800obr/min w miare mozliwosci bez zatrzyman. Wlaczyla Ci sie procedura wypalania filtra, wiec musisz go przeczyscic
KORSARZ-Fire Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Właśnie z automatem to tak jest. Włączyłem tryb manual i poleciałem po 2800 i już problem znikł. Człowiek uczy się całe życie \ Pozdr
david_n Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Właśnie z automatem to tak jest. Włączyłem tryb manual i poleciałem po 2800 i już problem znikł. Człowiek uczy się całe życie \ Pozdr Mozesz sie spodziewac czegos takiego czesciej, takze juz wiesz co robic w razie czego
.Pablo. Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam nie będę zakładał nowego wątku tylko dołączę się tu. To coś na fotce to pdf ma kilka rurek z niego wychodzących. Drugie pytanie co ile km wypala się ten filtr? I najważniejsze żeby zapodać wiruska usuwać pdf-a czy po po prostu zrobić wiruska z pdf-em. Z góry dzięki za odpowiedź Pablo
david_n Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Tak to jest DPF (a nie pdf). Częstotliwość wypalania zalezy od stylu jazdy, przebiegu tras i stanu samego filtra. Jak chcesz robić program to lepiej wywalić filtr, ale raczej sam tego nie zrobisz
Rekomendowane odpowiedzi