Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Odłączony licznik i błędy - konieczność ponownej adaptacji? Jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

dziś instalowałem w swoim wozie RNS-E. :decayed:

Niestety, żeby pociągnąć antenkę GPS musiałem odłączyć licznik. Najpierw jednak odłączyłem akumulator, potem wtyczkę od licznika, następnie podłączyłem wtyczkę i na koniec aku.

W sumie wszystko poszło sprawnie poza błędami jakie wywala mi teraz VAG.

Błędy dotyczą aibagów, klimatronika, abs, esp itd. bowiem niezgodne są kody VIN. Najgorsze, że tych błędów nie da się skasować.

Dodatkowo nie można otworzyc i zamknąć auta z dwóch pilotów, jedynie grotem.

Wychodzi na to (wyczytałem), że muszę chyba od nowa zaadoptować mój licznik i nauczyć go VIN-u (czy tak?). Auto odpala (immo nie zwariował) ale z pilota się już nie zamyka i nie otwiera..

Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć jak zaadoptować licznik?

Znalazłem na ross-techu funkcje adaptacji dla poszczególnych modułów, które trzeba wpisać aby uruchomic vin learning ale nie wiem czy dobrze myślę...HELP ME!

Kod błędów jaki mi wywala to 01794 [br]Dopisany: 01 Kwiecień 2010, 02:12_________________________________________________nikt mi nie pomoże...? ;([br]Dopisany: 01 Kwiecień 2010, 15:39_________________________________________________poradziłem sobie :) wszystko jest na ross-techu :)

Opublikowano

poradziłem sobie :) wszystko jest na ross-techu :)

No to napisz dokładnie jak to zrobiłeś - zostanie dla potomności.

--

Pozdrawiam.

Sławek