Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cabrio a4 bezpieczne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy audi a4 Cabrio 2003/4 rocznik jest bezpieczny?

z tego co widzialem to są chyba boczne poduszki powietrzne chroniące od uderzenia z boku, i wzmacniane blachy boczne?

i czy w tych modelach z tego roku są z tyłu te pałąki ktore wystrzeliwują podczas dachowania i troche chronią? jak do konca z tym jest?

i ponoc jest wzmocniana stelaż przedniej szyby :wink4:

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

widzialem juz to ;p ciekawe jak to sie ma do modelu 2003/4

widzialem jeszcze gdzies crash test z uderzenia w bok w a4 cabrio tylko niewiem jaki rocznik i czy sąte same poduszki powietrzen z boku w starszym modelu

tu pewnie przezył kierowca, gorzej z tym na tylnym siedzeniu

[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2010, 22:57_________________________________________________chyba nieznadje odpowiedz na te temat, hmm moze sie wypowie o tym ktos kto ma cabrio na tym forum bo pewnie interesuje ich bezpieczenstwo własnego samochodu, może w instrukcji cos jest
Opublikowano

chyba nieznadje odpowiedz na te temat, hmm moze sie wypowie o tym ktos kto ma cabrio na tym forum bo pewnie interesuje ich bezpieczenstwo własnego samochodu, może w instrukcji cos jest

A może poczekał byś cierpliwie.Są Święta i ludzie nie siedzą na forum :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

uaktualniam temat. bo chcialbym uzyskac odpowiedz na moje pytania ;)

Opublikowano

ale szukasz kogos kto sie rozbil cabrio i przezyl?

model b6 niczym sie nie rozni od b7 procz innych lamp z przodu z tylu i kierownica w srodku, zabezpieczenia sa takie same czyli wzmocnina szyba przednia, wzmocniona karoseria, palaki z tylu i poduszki.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za odpowiedz, to raczej auto bezpieczne, oprucz nieciekawej sytuacji z dachowaniem.

a ta waga pojazdu taka duza pewnie przez tą wzmacnianą karoserie ?

Opublikowano
  • Autor

aha, widzialem ze jest tez chyba problem z ubezpieczeniem AC, a allianz nieubezpieczaja np kabrioletow z miekim dachem

Opublikowano

jest problem i kosztuje maksymalnie drogo, ja np. przy 60% znizkach place 2300zl plus powinienem doplacac 300zl za materialowy dach ale ubezpiecza mi to kumpel wiec fakt ten udalo sie pominac :)

Opublikowano
  • Autor

no to fakt sporo, ale same AC 2300 - 2600zł? a ja nie mam nawet zniżek :decayed:[br]Dopisany: 11 Kwiecień 2010, 22:52_________________________________________________

no to fakt sporo, ale same AC 2300 - 2600zł? a ja nie mam nawet zniżek :decayed:

a w jakim zakladzie ubezpieczasz??
Opublikowano

hestia

wlasnie sobie policzylem w kalkulatorze ile musialbym placic za swoje auto gdybym nie mial znizek:

Compensa

5 592 zł

OC + AC (54 900 zł, udział własny: 0%, konsumpcja sumy ubezpieczenia: tak, wymiana części na nowe: nie) + KR + NNW (10 000 zł); raty: 1 ← zmień parametry

PTU

6 815 zł

OC + AC (54 900 zł, udział własny: 0%1, konsumpcja sumy ubezpieczenia: tak, wymiana części na nowe: nie) + KR + NNW (5 000 zł); raty: 1 ← zmień parametry

Uniqa

7 483 zł

OC + AC (54 900 zł, udział własny: 0%, konsumpcja sumy ubezpieczenia: tak, wymiana części na nowe: nie) + KR + NNW (5 000 zł); raty: 1 ← zmień parametry

HDI

7 795 zł

OC + AC (54 900 zł, udział własny: 0%2, konsumpcja sumy ubezpieczenia: tak, wymiana części na nowe: nie) + KR + NNW (5 000 zł); raty: 1 ← zmień parametry

PZU

8 277 zł

OC + AC (54 900 zł, udział własny: 0%, konsumpcja sumy ubezpieczenia: tak, wymiana części na nowe: tak) + KR + NNW (5 000 zł); raty: 1 ← zmień parametry

MASAKRA :shocked: Tobie tez dobrze radze zapoznac sie z kalkulatorami lub zarejestrowac auto na kogos kto ma jakiekolwiek znizki.

Opublikowano
  • Autor

wielkie dzięki za te obliczenia, widac ze najbardziej sie chyba oplaca w Conpensa :shocked:

ja mysle ze i tak bede rejstrowal auto i ubezpieczał w Niemczech ( bo lepiej w miejscu zamieszkania ), tam tez planuje znalesc jakis zadbany egzemplarz a4 cabrio ( tam chyba łatwiej znalesc cos zadbanego i przy tej walucie jak stoi teraz to chyba korzystniej tam zarabiając kupic tam auto i obyc sie bez kosztow przerejstowywania do polski)

stąd te pytanie czy w Niemczech nie bedzie tak kosmicznych cen z ubezpieczeniem ?

nie wiesz moze czy tam jest większa akceptacja na ubezpieczenie cabrioletow??? ( bo to chyba tez zalezy od roznych przypadkow, tam jest bezpieczniejsze panstwo niz u nas to raz, a dwa ze tam bardziej wszystko działa na korzysc obywatela)

pozdrawiam i dzieki

Opublikowano

nie wiem jak jest w niemczech, pewnie i tam sa dostepne w necie kalkulatory wiec poszukaj i policz,

wiem ze w angli gdzie sprzedaje sie najwiecej cabrio na swiecie ubezpieczenie takiego auto rowniez jest bardzo drogie.

Opublikowano
  • Autor

dzieki bardzo za informacje, jak ktoś bedzie obeznany z tym ubezpieczeniem w niemczech to neich napisz jak moze ;)

ps: mi bez zadnych znizek, mam prawko okolo 2 lat, skladka w conpensa wyszła kolo 9 tys, moze zle cos wypelnilem ;p ale ubezpieczenie kosmos, chociaz jak patrze na cabrio to chce sie zyc, a zalatwie se moze jakies znizki i ten wydatek raz na rok przeboleje