Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Problem ze spalinami ---- nieszczelna turbina .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z nieszczelnoscia w turbince , dosyc spore ilosci spalin wydobywaja mi sie z muszli goracej z pod tej flanszy ktora jest przykrecana srubkami . Praktycznie juz zdecydowalem sie na zakup drugiej turbiny ale dla pewnosci chcialem zasiegnac informacji od kolegow czy jest mozliwosc wyeliminowania tych przedmuchow w tej turbinie czy raczej juz nie . :hi:

Opublikowano
  • Autor

Ja jej nie rozbieralem tylko taka kupilem , ale mam taka samom turbinke do testow i w srodku nie ma zadnej uszczelki :mysli: , tam wszystko wchodzi na styk

Opublikowano

miedzy flansza a turbinka znajduje sie uszczelka ( ta blaszka na obrazku ) moze o nia chodzi

27164ccc9e8b02d6m.jpg

Opublikowano

ja bym proponował dać do kumatego gościa i splanować obydwie te płaszczyzny :hi: dudi ale ty masz turbo gt2256v więc tobie chodzi o nieszczelność miedzy turbo a kolektor wydechowy?? ty tam masz jeszcze flansze do przykręcenia tej turbiny a kolektorem chyba... a wydech jest na opasce skręcony tak??

Opublikowano

Dudi ta turbina tak zawsze miala :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dudi ta turbina tak zawsze miala :decayed:

Tak tez mi sie wydaje i dla tego Dzo-Dzo ja tak szybko sprzedawal :gwizdanie: ty zreszta powinienes to wiedziec bo tez jestes z Czes-wy :gwizdanie:

miedzy flansza a turbinka znajduje sie uszczelka ( ta blaszka na obrazku ) moze o nia chodzi

27164ccc9e8b02d6m.jpg

ja bym proponował dać do kumatego gościa i splanować obydwie te płaszczyzny :hi: dudi ale ty masz turbo gt2256v więc tobie chodzi o nieszczelność miedzy turbo a kolektor wydechowy?? ty tam masz jeszcze flansze do przykręcenia tej turbiny a kolektorem chyba... a wydech jest na opasce skręcony tak??

Chlopaki to nie o to chodzi :no: . Piotrek wie o co kaman bo widzial u Dzo-Dza o co biega. Nie chodzi o miejsce przykrecenia turbiny do kolektora wydechowego ,ani o miejsce przykrecania turbiny do wydechu . A chodzi o te flansze do ktorych sie dokreca muszle goraca i zimna tam jest zasilanie i splyw oleju . Z pod flanszy od strony goracej wydobywaja sie spaliny a z pod flanszy strony zimnej olej . Ogolnie cala turbina i polowa silnika jest ujeb...a w oleju i spalinach . No chyba teraz troche jasniej to wyjasnilem . Ogolnie to jestem bardzo zawiedziny ta zmiana z BRD na GT22 i zaluje :sick3:

Opublikowano

Dudi nie żałuj, a podaj dokładnie z czego masz to turbo to może zamówimy kolejne z wiadomego źródła a to opierdzielisz. Można też tą co masz dać do regeneracji:wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dudi nie żałuj, a podaj dokładnie z czego masz to turbo to może zamówimy kolejne z wiadomego źródła a to opierdzielisz. Można też tą co masz dać do regeneracji :wink4:

To bedzie ze sprintera , mam juz na oku przyzwoita turbinke . I raczej ja zakupie wyslalem Nosba na ogledziny i stwierdzil ze moze byc wiec po wyplacie zakupimy . A regenerowana to wlasnie ta byla u karambola i zawiele nie wytrzymala :thumbdown: .Ja tej turbiny raczej nie sprzedam bo nie chandluje szrotami i niemial bym sumienia komus wcisnac takiego szajsu . Chyba ze bym odrazu uprzedzil w jakim jest stanie faktycznym zebym niemial puzniej nieprzyjemnosci . Szkoda ze pozbylem sie tej turbinki BRD od Ciebie :confused4:

Opublikowano

Dudi pamętaj, że regenerację to trzeba robić uczciwie a nie w kurniku.

Nie lepiej z E/C klasy?

Opublikowano
  • Autor

Dudi pamętaj, że regenerację to trzeba robić uczciwie a nie w kurniku.

Nie lepiej z E/C klasy?

Napewno lepiej ale Witek zrobil mi program pod ta ze sprintera wiec juz chyba nie ma sensu zmieniac na e klese , bo niewiem czy nie musial bym jechac na nastepna korekte bo ponoc delikatnie sie roznia :mysli:

Opublikowano

ja to samo mialem i sie okazalo ze nie bylo podkladki . po zalozeniu jest ok