Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL] O ile obniżyć auto, żeby miało lepsze właściwości jezdne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie chce obnizyc moja a4 b5 ale nie wiem o ile ja obnizyc zeby sie lepiej na ulicy zachowywala jest to bardzo wazne bo napewno obnizenie auta przeklada sie na jego wlasciwosci jezdne z gory dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

to zależy jak bardzo ma sie dobrze prowadzić i ile kasy chcesz na to przeznaczyć i jak ważny jest dla ciebie komfort jazdy

..i na jakich kołach sie poruszasz

Opublikowano

AUTO MA SIE DOBRZE PORUSZAC PO NASZYCH POLSKICH DROGACH MA BYC PRZEDEWSZYSTKIM NASTAWIONE NA LEPSZE WLASCIWOSCI JEZDNE KOMFORT JAZDY JEST WAZNY DLA MNIE W 25 PROCENTACH ZE TAK TO UJME A WYDAC CHCE TAK DO GORA 400ZL KOLA TO BEDA 17 CALOWE OZ 215 NA 40 NIE WIEM TEZ JAK ONE SIE NADAJA DO JAZDY TYPOWO SPORTOWE NIBY ALE TEZ SLYSZALEM ZE IM OPONA JEST WEZSZA TYM LEPIEJ AUTO PRZYSPIESZA DZIEKI ZA ODPOWIEDZ Z GORY POZDRAWIAM

Opublikowano

przede wszystkim nie pisz dużymi literami, po drugie koło 17 i opona 215/40 to kiepski wybór, jak już coś to 45, po 3 za 400zł to nic specjalnie nie zdziałasz - kupisz tylko dobre używane sprężynki i bedziesz musiał zostawić ori amory - a na takim zestawie przypuszczam ze bedzie dla ciebie za miękko, nie wiem... poszukaj jakiegoś używanego zestawu z amorami na allegro może trafisz za 400

Opublikowano

Za 400 plnów to nie zaszalejesz zbytnio...

W takiej sytuacji jedynie wymiana samych sprężyn na -30 max.

Ja bym się zresztą na większe obniżenie - jeżdżąc po wrocku - nie zdecydował. :shocked::polew:

Opublikowano

Dobra dzieki wielkie rozumie ze razem ze sprezynami najlepiej amory tez wymienic bo bedzie mieka a ma byc twarda hmmm musze zobaczyc jak to bedzie z kosztami ale moze jakis uzywany zestaw znajde tak za 500zl tylko nie wiem uzywane to moze lepiej na nowy zestaw pozbierac albo po kolei to zrobie pierw go obnize a z czasem amory kupie tak czy siak dzieki wielkie za opinie pozdrawiam :good: