Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Opony 18" - co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jeździł ktoś może na takich oponach:

http://www.oponeo.pl/dane-opony/toyo-px4-205-40-r18-86-w ??

Miałem takie w b5 ... na suchym dość głośno a w deszcze tragedia :doh: auto ślizgało się jak by ktoś oliwą pomalował wszystkie zakręty :kox: polecam :polew:

tak też myślałem, że cena tutaj akurat ma znaczenie i nie będzie to rewelacja, ale tak wolałem zapytać ;)

dzięki za info.

Opublikowano

Nexeny na suchym jako tako ale na mokrym dla mnie porazka ,kupilem nowki i bardzo szczybko sie konczyly chyba po dwoch sezonach . Wolal bym kupic jakies markowe uzywki , w cenie nowych nexenow dostaniesz uzywki na ktorych polatasz dluzej i bezpieczniej

Opublikowano

Ja miałem Nexeny N3000 (225/45/17) (jodełka) u siebie w poprzedniej Audi A6. Oblatałem na nich 2 sezony. Przy sprzedaży auta (miały jeszcze 5 mm każda). Rocznie ok 12,000 km robiłem, więc nie widzę tragedii, biorąc pod uwagę atrakcyjną cenę wówczas jak i dziś. Obecnie do A4 B7 zakupiłem Continental Sport Contact 3 (235/40/18) i zobaczymy jak będą się sprawowały. Generalnie Nexeny N3000 ja polecam :) Jedynym ich mankamentem jest może fakt, że są mocno podatne na "wbijanie" w siebie różnych napotkanych na ulicy śrubek, kamyków i innego badziewia między jodełkę. Trochę drażniące, ale są się wydłubać :D Chyba taki urok "jodełek"

Opublikowano

Witam ja mam continental Sport nie pamiętam dokładnego oznaczenia, a rozmiar to 235-45-18, super opony, polecam porządne używane, ale zwracaj uwagę na wiek opony.

Opublikowano

Witam u siebie mam zalozone UniroyalRainsport 2 [225/40/18] i jak na razie nie narzekam w deszczu super sie prowadza na suchym rowniez wiec polecam

Opublikowano

zgadzam się z kolegami. Nexen N3000 na mokrym jest kiepski. Jeżeli wybierać między Nexenami to lepiej 6000.

Sama budowa wskazuje, że na mokrym poradzą sobie dużo lepiej. Bezpieczeństwo ważniejsze od wyglądu:wink:

Dodam skromnie, że na forum spory czas temu jako "mewigum" załatwiałem klubowiczom opony w dobrych cenach. Do Nexena również mam dostęp, więc chętnie służę pomocą :decayed:

Opublikowano
zgadzam się z kolegami. Nexen N3000 na mokrym jest kiepski. Jeżeli wybierać między Nexenami to lepiej 6000.

Sama budowa wskazuje, że na mokrym poradzą sobie dużo lepiej. Bezpieczeństwo ważniejsze od wyglądu:wink:

Dodam skromnie, że na forum spory czas temu jako "mewigum" załatwiałem klubowiczom opony w dobrych cenach. Do Nexena również mam dostęp, więc chętnie służę pomocą :decayed:

nexeny w kazdym rozmiarze? 3000 i 6000

Opublikowano

ja mam Barum Bravuris 2 245/45r18 kupowałem nowe za 2000tys komplet niby na mokrym nie miały być za dobre ale ja jestem bardzo zadowolony

Opublikowano

znam opinię użytkowników w wyższych rozmiarach 17'',18'' i 6000 na mokrym będzie lepszy, w niższych według mnie logicznie myśląc pewnie jest podobnie:wink:

Opublikowano
znam opinię użytkowników w wyższych rozmiarach 17'',18'' i 6000 na mokrym będzie lepszy, w niższych według mnie logicznie myśląc pewnie jest podobnie:wink:

Maniu - a Ty nadal zajmujesz się oponami, czy już zaprzestałeś procederu?:decayed: EOT

Jeśli miałbym coś proponować z propozycji budżetowych, to już dołóż parę złotych i kup Nexen'a N8000 - bez porównania do dziadostwa N6000 (N3000 huczy jak stary kombajn) - 8000 nawet ładnie wypada w testach i na zagranicznych forach jest dość przyzwoicie oceniany.

Opublikowano

działam działam, ale trochę na niższą skalę :decayed:

Tylko znajomi i tutejsze forum:wink:

PS: zapomniałem haseł do poprzedniego loginu "mewigum", dostęp do skrzynki również posiałem więc na nowo muszę budować zaufanie forumowiczów :facepalm:

Opublikowano

PS: zapomniałem haseł do poprzedniego loginu "mewigum", dostęp do skrzynki również posiałem więc na nowo muszę budować zaufanie forumowiczów :facepalm:

nie lepiej poprosić prezesa o zresetowanie hasła ?:whistling: