Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Grodzisk Mazowiecki Spoty NEXT-> .. Parking pod MC'Donaldem godz 20

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 158,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ogarnę sklep wieczorem i się odezwę to może coś weźmiemy na pół. Colli już kupiłem i starczy mi chyba dożywotnio takie wiadro wosku :-)

Zesłane z Galaktyki S2

Ile zapłaciłeś za colli może chcesz odsprzedać trochę ???

Ktoś chce black hole ? patryk ? tobie się nie przyda ?

narazie wszystko mam najbliższy zakup to będzie coś do skóry bo końcówka jest

Opublikowano
Ogarnę sklep wieczorem i się odezwę to może coś weźmiemy na pół. Colli już kupiłem i starczy mi chyba dożywotnio takie wiadro wosku :-)

Zesłane z Galaktyki S2

Ile zapłaciłeś za colli może chcesz odsprzedać trochę ???

Ktoś chce black hole ? patryk ? tobie się nie przyda ?

narazie wszystko mam najbliższy zakup to będzie coś do skóry bo końcówka jest

już po zawodach, zakupy na zimę zrobione :decayed:

Opublikowano

no i miałem wypadek dzisiaj cały przód skasowany będzie rezanie przodu s line prawdopodobnie zależy ile monety z ubezpieczenia wpadnie a jutro dam foty

Opublikowano

Jak przód to rwidentnie Twoja wina :naughty::naughty::naughty: Z AC bierzesz ?:decayed:

Opublikowano

nie bo babka przecinała trasę e7 maluchem i nie zdążyła przejechać a ja jej w bok przypakowalem bo jechalem e7 przed płońskiem i miała dachowanie ale na szczęście nikomu sie nic nie stało bo jak policja i straz przyjechała to powiedzieli że miała wielkie szczescie że uderzyłem w bok od strony pasażera i podobno w najmocniejszy punkt malucha bo mogła by nie przeżyć a 2 metry dalej stała latarnia i powiedzieli że się na niej maluch nie zatrzymał i ja jej nie docisnąłem

---------- Post dopisany at 21:37 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ----------

z jej oc bedzie brane bo skonczylo sie na jej winie i mandacie tyle ze z tego wszystkiego nie zrobilem zdjec tego malucha i audi, jutro jak podjade do znajomego lakiernika co fure wstawilem to zrobie zdjecia i wrzucę bo i tak narazie na rzeczoznawce bede musial czekać

Opublikowano

szkoda całkowita - ciesz sie :hi:

Opublikowano
:dancing::banan:
Opublikowano
:dancing::banan:

co sie rozleciało ???

Opublikowano

byłem u znajomego lakiernika co fure odrazu po wypadku wstawiłem i lukał to więc tak: szyba czołowa do wymiany, przedni zderzak, lampy obie, chłodnica, skraplacz klimy i rurki bo wyciek gazu był, prawdopodobnie lampa przesunela zbiorniczek wspomagania albo zrobila dziure i wyciek plynu wspomagania był, silnik nie jest ruszony poza lekkim pęknięciem osłony rozrządu, dwa nadkola do wymiany, belka też no i poduszki w środku i konsola do wymiany a i maska oraz kratki i grill aha podłużnice i sanki powiedział że są nie naruszone do tego wszystkiego dojdą plastiki typu dolna osłona, nadkola itp.

---------- Post dopisany at 11:14 ---------- Poprzedni post napisany at 11:13 ----------

jak coś więcej wyjdzie podczas rozbiórki to dam znać bo to jest tylko na obecną chwilę po oględzinach, sprawdzaliśmy silnik na chwilę i odpala bez zarzutu

Opublikowano

no to szkoda całkowita na bank :wink:

Opublikowano

czyli to będzie najkorzystniejsze rozwiązanie dla Mnie? wiesz tak poważny wypadek to dopiero pierwszy raz mam nie miałem nigdy do czynienia z ubezpieczycielami

Opublikowano
czyli to będzie najkorzystniejsze rozwiązanie dla Mnie? wiesz tak poważny wypadek to dopiero pierwszy raz mam nie miałem nigdy do czynienia z ubezpieczycielami

Zalezy jak wycenią szkode. jesli bedziesz miał koszty naprawy powyzej 80% wartości samochodu to bedziesz miał szkode całkowitą. zapłaca ci 80% od wartości auta i zostawia wrak ktory sobie bedziesz mogł wyklepac , a reszte hajsu wsadzisz w mody :grin::wink:

Tylko wez jedna rzecz pod uwage , wartośc Twojego auta ma dwie ceny , inna jak ubezpieczasz (wyższą) i inna jak wyceniają szkode (o wiele niższą) :grin: za to samo auto wiec pierwsze co robisz to skladasz odwołanie od pierwszej wyceny , juz mozesz sobie ściagnąć z neta :wink:

Twój przypadek jest ok, bo w sumie za niewielkie pieniadze naprawisz auto i bedziesz jezdzic bo wszystko proste , podłuznice całe itp , gorzej jak dostaje gdzieś w bok (jak ja w pierwszej B5) lub z tyłu i z przodu (jak ja w drugiej audi B5) gdzie nie mozna tego naprawic bo auto sie praktycznie łamie i strach to naprawiac.. :decayed:

Opublikowano

ok no zobaczymy jak za pierwszym razem wycenią słyszałem że podobno duży wpływ też ma bogatość wnętrza auta co u mnie będzie na plus:decayed: tak któryś z forumowiczów mi pisał najgorsze to czekanie kilka miechow na auto

---------- Post dopisany at 12:29 ---------- Poprzedni post napisany at 12:27 ----------

to w sumie nie ma tragedii najgorsze to było jak wysiadłem z auta po wypadku i zobaczyłem jak to wszystko wygląda bo na pierwszy rzut oka ciekawie to nie było, a ludzie przejeżdżający koło tego rozwalonego malucha podjeżdżali i pytali się tylko ile ofiar śmiertelnych jest:decayed:

---------- Post dopisany at 12:36 ---------- Poprzedni post napisany at 12:29 ----------

a zdjęcie w necie najbardziej zbliżone do tego malucha tyle że leżał na dachu i dostał w stronę od pasażera

932f9fa2e46c52e9m.jpg

Opublikowano

Dobrze że sama jechała, pasażer byłby martwy

Opublikowano

ale ja się pytam dlaczego jeszcze miała prawko jak na moje oko wyglądała na jakieś 80lat, chodziła w okularach, a znajomy starego powiedział że jeszcze cukrzycę miała i nie chce mi się wierzyć że wszystkie badania związane ze wzrokiem przechodziła, jej syn przecież jak na miejsce przyjechał mówił że teraz będą mieli z nią spokój :grin:

---------- Post dopisany at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany at 15:01 ----------

Dobrze że sama jechała, pasażer byłby martwy

każdy przecież jak tego malucha widział że tak wygląda to i tak dziwił się że ona przeżyła to

---------- Post dopisany at 15:07 ---------- Poprzedni post napisany at 15:03 ----------

moskal a powiedz mi jak to wszystko później wygląda jak złożę odwołanie bo cena nie będzie Mnie satysfakcjonować będą jeszcze raz wyceniać? czy ja będę musiał niezależnego rzeczoznawcę powołać i sprawę kierować do sądu cywilnego?

Opublikowano

moskal a powiedz mi jak to wszystko później wygląda jak złożę odwołanie bo cena nie będzie Mnie satysfakcjonować będą jeszcze raz wyceniać? czy ja będę musiał niezależnego rzeczoznawcę powołać i sprawę kierować do sądu cywilnego?

tzn tak , jak ci sie uda mieć szkode całkowitą to nic nie zrobisz bo oni maja swój cennik aut i np. u nich takie auto jak Twoje kosztuje 16.000pln oczywiscie wtedy gdy chcesz odszkodowanie bo jakbyś ubezpieczał to bedzie kosztoweać etdy 40.000pln :decayed:

wiec jesli wycenia na 16000 to zapłacą ci 80% od tej sumy. Jesli nie udałoby sie ze szkoda całkowitą to wtedy skladasz odwolanie bo np.

-malowanie elementu nie kosztuje 80pln tak jak według ich cennika tylko 300pln

-chłodnica nie kosztuje 110pln tylko 300

- itp , itd

Przede wszystkim musisz walczyc o to , zeby wyceniali Ci na oryginalnych elementach , bez klepania , udowodnic im ze auto wczesniej było bezwypadkowe.

Opublikowano

dokładnie bo auto było bezwypadkowe wcześniej, i liczyć muszą na ori cześciach bo stan pojazdu musi zostać przywrócony jak z przed zdarzenia