zaba84 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam. Jakiś czas temu zakupiłem sobie zestaw czujników parkowania i chciałem dziś je w końcu zamontować ale niestety poległem ... Sprawa ma sie tego typu że poległem już na ściągnięciu tylnego zderzaka, odkręciłem śruby w bagażniku i nie mogę go wypiąć po bokach a co za tym idzie zdjąć. Druga sprawa to niby trzeba się wpiąć w zasilanie świateł wstecznych i też pojawił sie problem bo nie wiem w które przewody się wpiąć. A trzecia sprawa to dokładny montaż ich w zderzaku, mianowicie czujniki niby muszą być zamontowane napisem UP do góry i na wysokości 50-80cm od ziemi, a te 50-80cm wychodzi mi już na załamaniu górnym co biegnie pod kątem do klapy bagażnika wiec resumując czujniki będą skierowane w księżyc bo do tego sam środek czujnika jest odlany pod kątem do góry .... Wie ktoś jak rozwiązać te 3 sprawy ??
kyniu Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Ja u siebie zamontowałem czujniki bez ściągania zderzaka,jest to trudne ale możliwe zasilanie podłączyłem pod tylną lampę,wbij wsteczny zobaczysz która żarówka się zaświeci czujniki zamontuj na prostej ścianie zderzaka będą niżej jak zalecają,ale to nie przeszkadza czas wykonania 2h POWODZENIA
Rekomendowane odpowiedzi