Tripsu Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam mam pytanie czy da się wmontować sportowe wałki rozrządu do silnika wolnossącego ( a więc takiego bez turbo ) i ile taka operacja może kosztowac nie koniecznie muszą być one najwyższej jakości z góry dziekuje i pozdrawiam
turdzi Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam mam pytanie czy da się wmontować sportowe wałki rozrządu do silnika wolnossącego ( a więc takiego bez turbo ) i ile taka operacja może kosztowac nie koniecznie muszą być one najwyższej jakości z góry dziekuje i pozdrawiam pewnie ze sie da tuning jednostek wolnossacych wlasnie na tym polega , pytanie tylko czy jest sens bo do tego przydalo by zrobic wydech lacznie z kolektorem najlepiej poprawic tez kanaly w glowicy i to wszystko wystroic bo bez tychmodyfikacji raczej to nie ma sensu.
Worf Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Bez dodatkowych modyfikacji o ktorych pisla kolega turdzi nie ma sensu sie zabierac za sportowe walki. Jedyne co osiagniesz to pogorszenie dolu czyli dynamika pojdzie do lasu... Samochod bedzie elastyczny. W zasadzie w silnikach NA to walki sa dopelniemniem dobrze przygotowanej glowicy po obrobce kanalow , komory spalania itp itd ... Do tego przewanie wymiana walkow wiaze sie z kolejnymi modyfikacjami glowicy bo rzadko to dobrze dziala z seryjnymi sprezynami ktore musza byc wymieniane na twardsze.
Tripsu Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Dzieki panowie za oswiecenie widze ze musze sie jeszcze duzo nauczyc ale juz wiem cos wiecej dziekuje pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi