clyde88 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 wiem ze temat byl juz poruszany ale.... wczoraj gdy jechalem zauwazylem brak podświetlenia na wskazniki temperatury i poziomu paliwa... dojechalem do domu ....sprawdzilem bezpieczniki (zwłaszcza nr 5 i 15 oba po 10A odpowiedzialne za wskazniki i podswietlenie) okazalo sie ze sa nie przepalone, przeczyscilem tylko styki bo fakt troche "niewyraźnie"wygladaly i problem podswietlenia zniknal.... tyle ze od tamtej pory kontrolka abs po starcie silnika swieci się 2-3 min po czym dopiero gasnie, przedtem bylo to doslownie tylko 2-3 sekundy.... powiedzcie czy zbieg okolicznosci czy co? co teraz robic? autko to a4 1995 r 1.9 TDI 90 KM
leoncjo Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Na początek o którą kontrolkę chodzi ...w tytule AIRBAG a potem piszesz ABS... jeżeli wyciągałeś bezpieczniki na wyłączonym zapłonie to nic nie powinno się dziać, najlepiej na początek podłączyć autko pod VAG.
clyde88 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2010 oj fakt pomylilem sie ...caly czas chodzi oczywiscie o AIRBAGA
mat18b Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Mam dokładnie identyczny problem od momentu gdy wyciągnąłem licznik bo zachciało mi się montować aluminiowe ringi na liczniki (a przyznam, że nie odłączyłem wcześniej aku ) kontrolka AIRBAG świeci się po zapaleniu z 2-3 min i dopiero potem gaśnie. W autku mam tylko dwie poduszki więc problem z poduszkami foteli nie wchodzi w grę . Dziś podjadę na VAGa może coś się dowiem ale powiem szczerze, że wolałbym żeby tego licznika już nie wyciągać bo to strasznie delikatny element....
mat18b Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Błąd został skasowany VAG'iem i po problemie. :>
Rekomendowane odpowiedzi