Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Kopci przy ruszaniu z miejsca za kazdym razem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie dzisiaj bawilem sie w w male eksploatacyjne zabawy typu olej i kilka innych opcji sprawdzenia i czyszczenia ale moze do brzegu od jakiegos czasu zauwazylem na mym zegarku od doladowania ze przestal plynnie chodzic w okolicach 0.5Bara tutaj maly przykladowy filmik

tylko pierwsze kilka sekund to pokazuje reszta to po prostu zabawa ale opinie mile widziane

wieczorem zauwazylem / mam wrazenie ze turbo nie laduje prawidlowo w pierwszej fazie pracy

w rezultacie przy ruszeniu dymi przebieg 80000mil , dosc niedawno robilem logi i bylo calkiem dobrze w ubytki mocy nie narzekam nawet chce jechac w planie virus i ostatnio czepiam sie kazdej czesci coby miec pewnosc zeby wszystko ladnie cykalo

bede bardzo wdzieczny za madre opinie a moze ktos to juz wczesniej przezyl na wlasnej skorze

Opublikowano

jakbyś wkleił logi-pewnie więcej możnaby powiedzieć...i co ma filmik wspólnego z tematem?

Opublikowano
  • Autor

co do filmiku to tak jak go opisalem a co do logow to ostatnie jakie robilem nie zostaly skomentowane ale przy nich tyle nie dymil ale juz wtedy igielka drzala przy spokojnym przyspieszaniu

001vag.jpg

03vag.jpg

004vag.jpg

008vag.jpg

010vag.jpg

011vag.jpg

013ou.jpg

Opublikowano

a jakiego koloru dym sie wydobywa z wydechu?

Opublikowano
  • Autor

jak przygazuje na postoju przy pierwszym razie wali szaro niebiesko ale za drugim wali czarno i kazdym kolejnym

przy starcie z miejsca w czasie startu wydaje sie byc szary w czasie jazdy przy przyspieszaniu nawet jak mu wkladam tak pozadnie to sie kompletnie nic nie dzieje, tylko te paskudne kilka sekund po ruszeniu ,

dzisiaj rano powtorzylem jazde coby potwierdzic wszystkie podejrzenia wiec przy ruszeniu z miejsca ze spokojnym dodawaniem gazu czysciutko zero dymu proba 2 start z miejsca z pedalem w podloge spora chmura dymu, proba 3 w ruchu 10do 100mph kompletnie zero dymu co bym nie robil i jak bym sie nie staral,

po przejechaniu jakis 30 mil wrocilem pod dom i kolejny test na goracym silniku statycznie przygazowanie 3 razy

1 chmura niebieskiego dymu

2 niebieski z poczatku przechodzacy kupe czarnego dymu a po odpuszceniu pedalu kontynuowal dymienie przez okolo 10m sek

Opublikowano

a jak ze spalaniem oleju -zauważyłeś jakieś rewelacje?

Opublikowano

Witam

Doładowanie jak najbardziej prawidłowe. Jak mówisz ze po jakimś czasie pracy na wolnych obrotach silnik wali przy nagłym bucie dymem: niebieski-turbina przepuszcza, czarny- wtrysk leje. Ale jak mówisz ze niebieskawy to stawiam na turbo. Jak go eksploatujesz? Chodzi mi o silnik. Czy zachowujesz zasadu jakie są w silnikach z turbinami. Turbina na wolnych obrotach ma największe kłopoty ze szczelnością wbrew pozorom. I jak tylko coś sie dzieje ze własnie na wolnych obrotach. Pózniej przy większej pr. obr. turbiny jest ona w stanie wywalić nadmiar oleju na icka albo do wydechu. W ostatniej fazie jak umiera to wali wszystkim do silnika i jest koniec. I dlatego zakopci na niebiesko. Bo jeszcze ma siłe przepalić olej który sie nagromadził. I jeszcze pytanko czy dzieje sie tak na zimnym, ciepłym czy za każdym razem.

Pozdro

ZC

Opublikowano

sprawdź przepływomierz, mój kumpel miał podobnie i jak się okazało to przepływomierz padł

Opublikowano

na poczatek, podmienilbym miernik masy powietrza.

przyjrzyj sie rowniez napinaczowi i paskowi rozrzadu. masz dosyc duzy rostrzal kata synchronizacji od 0,5-2,2 wg mnie troche duzo. na wysokich obrotach sprawny napinacz daje odchylki do 1`

Opublikowano

ja mam rozjechane PD jak starej babie górna jedynka

przepływka w górnych obrotach już mówi papa a przy całkowitej odcince zero grama dymu czarnego czy niebieskiego

Opublikowano

Sprawdź poziom oleju ! Powąchaj spaliny, palony olej ma specyficzny zapach. Sprawdź luzy na turbinie. Ja stawiam na turbinę.

Opublikowano
  • Autor

Problem tak jakby sie znalazl ale na początek kilka odpowiedzi oleju nie bierze z okazji turlania się ostatnio po mieście w większej mierze oliwe wymieniał trche częściej rozrzad ma już trochę nastukane 30k co do turbo to szukam zaczepki żeby ja wyrzucić i wstawić z Awx i virusa zapodac a teraz co do problemu to się sam zlokalizowal. Mianowicie odpowietrzenie silnika było problemem a raczej moje próby modyfikacji

Temat do zamknięcia

Opublikowano

co do problemu to się sam zlokalizowal. Mianowicie odpowietrzenie silnika było problemem a raczej moje próby modyfikacji

zatkales je? :cool1:

Opublikowano

co do problemu to się sam zlokalizowal. Mianowicie odpowietrzenie silnika było problemem a raczej moje próby modyfikacji

zatkales je? :cool1:

Jeśli tak to sprawdź uszczelnienia silnika :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Zatkanie byloby glupota bo w rezultacie ciśnienie z komory korbowej nie miałoby gdzie się podziac a wynik byłby marny a próba filtracji daje nieporzadany efekt wersja odstojnika daje normalny zdrowy efekt . Tak to jest jak się nie ma co robić coz poszukam sobie kolejnej części do modyfikacji i sprawdzania