Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadchodzi powoli czas na zakup nowego monitora. Moglibyście mi napisać z jakich korzystacie lub co warto kupić. Myślałem nad 22" i tak do 700 zł. Zastanawiałem się nad Samsungiem lub LG. Co moglibyście polecić?

Opublikowano

Nadchodzi powoli czas na zakup nowego monitora. Moglibyście mi napisać z jakich korzystacie lub co warto kupić. Myślałem nad 22" i tak do 700 zł. Zastanawiałem się nad Samsungiem lub LG. Co moglibyście polecić?

Do czego ten monitor ma by?? Jakieś szczególne wymagania np. hdmi czy dvi, z głosnikami czy bez, Full HD czy wystarczy Hd Ready, do biura do gier do filmów do edycji grafiki, ma się komponować z wystrojem pokoju, monitor do PC czy do konsoli etc.

Opublikowano

dzięki :wink4:

Do czego ten monitor ma by?? Jakieś szczególne wymagania np. hdmi czy dvi, z głosnikami czy bez, Full HD czy wystarczy Hd Ready, do biura do gier do filmów do edycji grafiki, ma się komponować z wystrojem pokoju, monitor do PC czy do konsoli etc.

Ogólnie to może być do gier i filmów, ale też do domowego użytku jak Internet, praca. Do pracy biurowej czy grafiki też w jakimś małym stopniu bo zdarza się, że coś robie jak ktoś prosi. Kolor nie musi się komponować z pokojem nawet podobają mi się czarne. Chciałbym Full HD ze złączami HDMI. Dobrze jakbym miał tuner TV, ale nie musi.

Opublikowano

idz do media/ sprawdz co ma najlepsze parametry dla ciebie, obraz itp - i kup taki sam na necie. :cool1:

Opublikowano

dzięki :wink4:

Ogólnie to może być do gier i filmów, ale też do domowego użytku jak Internet, praca. Do pracy biurowej czy grafiki też w jakimś małym stopniu bo zdarza się, że coś robie jak ktoś prosi. Kolor nie musi się komponować z pokojem nawet podobają mi się czarne. Chciałbym Full HD ze złączami HDMI. Dobrze jakbym miał tuner TV, ale nie musi.

Trzeba również zwrócić uwage na reszte sprzętu jaki się posiada, Jeżeli głównie gry, to w dużej mierze potrzebna jest mocna K.graficzna oraz procesor. Monitory o przekątnej 22/23 mają zalecaną roździelczość 1920x1200/1920x1080 i 1680x1050 (w zależności od monitora) a do takich roździelczości jadnak trzeba mieć mocniejszy sprzęt, przynajmniej żeby pograć z deatalami Medium/High. Jeżeli chodzi o filmy, internet itp... to już to nie ma takie znaczenia. Osobiście polecam monitory SAMSUNG. (to tak ogólnie i w skrócie) :wink4:

Opublikowano

Bierz cokolwiek bo wielkiej różnicy nie będzie pomiędzy poszczególnymi monitorami. Na matryce IPS w tej cenie i tak nie masz co liczyć.

I celuj lepiej w 24 cale.