.::MaxiM::. Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam Mam klopot kupilem z niemczech audi a4 z 1996 roku silnik 1.8 20v bez turbo. jesli troszke nim pojezdze zapala sie kontrolka oleju na 5 sekund i pochwili gasnie i tak po 5 min znowu i tak co chwile,prosze o pomoc co to moze byc nie chce bez sensu wszystkiego wymieniac i wierze ze jako eksperci mi pomozecie z gory dziekuje i pozdrawiam [mod]Proszę używać prefix kolejne wątki niezgodne z regulaminem będą usuwane[/mod]
sołtys85 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Sprawdzić ciśnienie leju i zdiagnozować czy niedomaga czujnik czy pompę trzeba wymienić. Lepiej takim autem nie podróżować jak nie chcesz mieć kosztów. ps. poziom oleju oczywiście w porządku.
.::MaxiM::. Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Tak poziom oleju jest wporzadku. a czy moga tez byc juz zuzyte panewki na wale od tego by sie tez paliła kontrolka czy raczej bedzie pompa do wymiany ???czy moze sam czujnik oleju siadł jest tez taka mozliwosc???
sołtys85 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 A czytałeś to co wyżej napisałem? Jak będzie niskie ciśnienie oleju to pompa do wymiany. Jak ciśnienie będzie w normie to czujnik do wymiany. Panewki nie mają czujnika zużycia i nie mają możliwości sygnalizacji kontrolką.
jarek3251 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 a jak to wszystko wykluczysz to może tez byc wina licznika bo i z takim czymś sie spotkałem tylko zadziej sie zaświecało
bartek1351 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 ja bym sprawdzil czujnik czy nie jest zasyfiony, ewentualnie przjerzal dokladnie wtyczke i przewody do niej dochodzace..
Rekomendowane odpowiedzi