cosmos7 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam, posiadam A4 z 1997, kupiłem z wymienionymi światłami przednimi na te po 99.(soczewki) Światła przy dobrej pogodzie świeca poprawnie, ale w nocy i w deszczu jest masakra. Są to naturalnie jakies tanie podróbki ale wyglądają ładnie, dlatego nie chce ich zmieniać. Musze jednak doświetlic droge bo jest fatalnie. Chce zakupic przeciwmgielne - podaje link http://allegro.pl/item1000486403_halogeny_przeciwmgielne_soczewki_atest_homologac.html Mam w planie zamontowac je w tych plastikowych zaślepkach w zderzaku. Nie jestem elektrykiem, wiec poprosze o rady jak poprowadzić kable, którędy, pod co podłączyc itp. Dodam że w środku mam 2 przełączniki na św. przeciwmgłowe - przód i tył...Myslałem, żeby nie montować dodatkowego przełącznika tylko podpiąć pod juz istniejący. Problem w tym, że jak zaącze tylne to ok. Świeci tylko tylne, ale jak wcisne przednie, to tylne załącza sie automatycznie...czy moąna to jakoś rozwiązać... Ps. Mam tez CB radio, wnerwia mnie juz kabel z zapalniczki, gdzie najdyskretniej wyprowadzić sobie prąd??
krzysztof61 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 co ty piszesz ? swiatel przeciwgielnych uzywa tylko w czasie mgly !!!!! a nie deszczu i nocy do doswietlania ,. teraz juz wiem kto mnie oslepia w srodku miasta
huragan Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 cosmos7 może masz hidy 8000 lub więcej? :gwizdanie: wtedy bym się nie zdziwił że nic nie widzisz, co do halogenów to (chyba) kolega mrogal zakładał u siebie, poszukaj w warsztacie.
cosmos7 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2010 co ty piszesz ? swiatel przeciwgielnych uzywa tylko w czasie mgly !!!!! a nie deszczu i nocy do doswietlania ,. teraz juz wiem kto mnie oslepia w srodku miasta Ciesze sie że kolega stoi na straży dobrego oświetlenia, ale polecam zapoznać sie z przepisami drogowymi :)Choc racja nie zaznaczyłem, że chodzi mi oczywiście o teren niezabudowany... teraz juz wiem skąd tyle wypadków na drogach...za dużo wydanych dokumentów, za mało wiedzy...Pozdrawiam (mam nadzieje że jak kolega uzupełni wiedze to sie nie bedzie denerwował )[br]Dopisany: 14 Kwiecień 2010, 23:58_________________________________________________ cosmos7 może masz hidy 8000 lub więcej? :gwizdanie: Co to te hidy 8000 ??
cosmos7 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Mam normalne soczewki,żarówka H7 Philips żółta...Ale dzieki kolego. Znalazłem także w "warsztacie" ten montaż Może jeszcze mi ktos podpowie skąd najbezpieczniej i najefektywniej wyprowadzić prąd do CB - radio jest w tej "dziurze" na wysokości lewego kolana kierowcy... POzdrawiam[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2010, 00:23_________________________________________________Porada dla wszystkich którzy nie wiedzą jak używać świateł przeciwmgłowych - polecam krzysztof61 Używanie świateł przeciwmgłowych - Coraz częściej kierujący włączają światła przeciwmgłowe, ale - jak zauważyłem - nie wszyscy znają zasady ich stosowania. Proszę przypomnieć obowiązujące w tej sprawie przepisy. Na pytania Czytelników odpowiada podinspektor ................................................. - Jeżeli samochód jest wyposażony w światła przeciwmgłowe, kierujący ma obowiązek używania przednich świateł w czasie jazdy w zmniejszonych warunkach przejrzystości powietrza spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami, które mają wpływ na bezpieczeństwo ruchu. Natomiast tylne światła przeciwmgłowe kierujący może (a to oznacza, że nie musi) włączać wraz z przednimi w warunkach, gdy przejrzystość powietrza ogranicza widoczność na odległość nie mniejszą niż 50 metrów. W razie poprawy widoczności jest on obowiązany niezwłocznie wyłączyć tylne światła halogenowe. Ponadto kierujący pojazdem może używać przednich świateł przeciwmgłowych od zmierzchu do świtu na drodze krętej, również w warunkach normalnej przejrzystości powietrza. Chodzi to o trasy oznaczone odpowiednimi znakami drogowymi: A-3 "niebezpieczne zakręty - pierwszy w prawo" lub A-4 "niebezpieczne zakręty - pierwszy w lewo" z umieszczoną pod znakiem tabliczką T-5 wskazującą początek drogi krętej.
domjenick Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 to jest temat o halogenach ...porządek musi być- poszukaj podobnego tematu o stałym plusie i się przyłącz-na pewno coś znajdziesz trzymajmy sie tylko tematu o halogenach przeciwmgłowych w tym wątku
cosmos7 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Sorrki za OT...racja, genrealnie wątek jest rozwiązany...wszystko jest w "warsztacie"
Rekomendowane odpowiedzi