Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Wzmacniacz wyjścia na tube, papugę do cb-radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś podczas ciągnięcia plusa z akumulatora do radia CB postanowiłem również podłączyć sobie papugę do cb. Koszt niewielki bo 16 zl więc sie za to zabrałem. Po zamontowaniu całości ( za lewą kratką koło halogenu w a4 b6) postanowiłem przetestować. Mimo iż głośnik jest odsłonięty to strasznie słabo słychać jak się mówi. Mija się z celem montowanie czegoś takiego bo pewnie bardziej słychać jak się wydzieram do mikrofonu w środku niż to na zewnątrz.

Stąd moje pytanie: czy można zamontować jakiś wzmacniacz pomiędzy wyjściem PA a papugą?? Stosował ktoś coś takiego??

oto tuba którą kupiłem:

http://allegro.pl/item982082991_doskonala_tuba_glosnik_do_cb_z_kablem_i_wtykiem.html

Opublikowano

Qrde a ja sobie kupiłem właśnie CB i papugę i miałem dzisiaj montować zacząłem od piwka ale mnie plecy gdzieś dmuchnęło i lipa trochę a myślałem że tą papugę to będzie jakoś w miarę słychać na dworze dobry pomysł z montażem w za kratką a może ma ktoś też inne ciekawe miejsca no i oczywiście wzmacniacz [br]Dopisany: 16 Kwiecień 2010, 19:12_________________________________________________

Qrde a ja sobie kupiłem właśnie CB i papugę i miałem dzisiaj montować zacząłem od piwka ale mnie plecy gdzieś dmuchnęło i lipa trochę a myślałem że tą papugę to będzie jakoś w miarę słychać na dworze dobry pomysł z montażem w za kratką a może ma ktoś też inne ciekawe miejsca no i oczywiście wzmacniacz

wystarczyła by mi taka siła głosu

bo sprawdzałem przed chwilą u siebie i trochę za cicho ;(

Opublikowano

czytałem że zależy to również od radia. Podobno na 520xl średnio to słychać. Ale pisali że na innych raz lepiej raz gorzej...sam już nie wiem...to tylko gadżet no ale jak już zamontowany to fajnie żeby działał jak należy:)

Opublikowano

a może można podłączyć wzmacniacz od wyjścia z radia do głośniczka taki nie za cichy nie za mocny żeby tuba wytrzymała bo naprawdę słabo to słychać :(