Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Niepokojący dzwięk (pisk, świst)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wczoraj podczas jazdy w aucie pojawil sie dziwny dzwiek cos jakby pisk (gwizd) trwal on moze ok 3 km jazdy autem i pozniej ucichlo. W niedziele mialem tez taki sam przypadek, przez caly tydzien tego pisku nie slyszalem az do wczoraj. Mam wrazenie ze ten dziwek wystepuje jak samochod jest zagrzany i jade gdzies dalej ok 30 km bo tak to na codznien pokonuje trase do pracy 15 km. Poza tym dziwnym dzwiekiem wszystko z autem jest w porzadku, nie odczulem utraty mocy a samochod zbiera sie dobrze. Co moze powodowac ten pisk?

P.S. Przepraszam jesli napisalem ten post w zlym dziale

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Znalazłeś odpowiedź na pytanie? Bo chyba mam to samo i też nie wiem co to. Tyle, że u mnie się pojawia na zimnym silniku (conajmniej 4-5 godzin stania) trwa jakieś 30 sekund, zaraz po przekręceniu kluczyków. Wyłączone wszystko, bieg jałowy, nie wciskam gazu, nic, tylko zapłon. Dźwięk jest tak głośny, że jak otworze maskę i stane pod nią to idzie prawie ogłuchnąć...

Musze jechać do jakiegoś mechanika, ale jak pisałem wcześniej problem się pojawia tylko na zimnym silniku i to przez 30 sekund.

Opublikowano

sprubujcie włączyć klimatronic na econ, miałem coś podobnego, po wyłączeniu klimy ustawało, z czasem się naprawiło więc dałem sobie spokój :)

Opublikowano

Ja w ogóle klimatronika nie używam, tzn czasami jak jest bardzo gorąco, tak to mam otwarte okna. Dzwięk pojawia się i z klimatronikiem i bez ...

Opublikowano

Ja w ogóle klimatronika nie używam, tzn czasami jak jest bardzo gorąco, tak to mam otwarte okna. Dzwięk pojawia się i z klimatronikiem i bez ...

dobrze chociaż raz na kilka dni wyłączyć econ zeby sprężarka pochodziła i układ sie przesmarował inaczej pewnego dnia jak bedzie ciepło to zostanie opcja chłodzenia tylko po przez opuszczone szyby ;)

Opublikowano
  • Autor

U mnie juz sie uspokoilo. Od jakiegos czasu nie slysze tego pisku. Ja mialem ten pisk tak jak pisalem podczas jazdy autem na wolnych obrotach tego nie slyszalem i za kazdym razem silnik byl zagrzany.