Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lista modułów komfortu 46 w Audi A4 B6 i B7 z opisem funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

A ciekawe jak z pakietem oświetlenia przestrzeni nóg, czy jeśli nowszy moduł go obsługuje to czy będzie współpracował z instalacją bez pakietu oświetlenia?

Będzie - po prostu zakodujesz go na swój wariant tylnych drzwi (korby/elektryka) bez lampek. Testowałem to na swoim module (jeśli jest obsługa pakietu to zawsze można ją wyłączyć).

Ja już szukam AD hehe Już nie eksperymentuję :no::tongue4:

No tak jest najpewniej :good: Problem w tym, że nie zawsze konkretny moduł jest dostępny.[br]Dopisany: 06 Październik 2010, 23:44_________________________________________________Bartku - jeśli odpuszczasz pakiet oświetlenie to moduł AQ u Ciebie powinien podejść. Pogadaj z userem alex181266 - on szuka modułu z obsługą pakietu więc pewnie tego będzie się pozbywał.

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 782,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Też tak myślę, ale z korbami/elektryką niby powinno być podobnie - a tu kolega Bartek miał zonka.. :confused4: Moduł CJ powinienem mieć w piątek, więc jak przetestuję to dam znać..:)

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie moduły z pakietem oświetlenie, które testowałem - dały się wyłączyć (podobnie alarm). Korby vs. szyby to już inna bajka ;) Jednak jak widać są takie wersje, które potrafią opanować wszystko... Dla pierwszej wersji centralki jest to moduł AJ a dla drugiej BD.

Jednak oczywiście możesz mieć rację - w B7 mogą czekać nas jeszcze inne bońki. Ten temat powstał po to aby temu zaradzić ;)

Opublikowano

Model AP - 433 mHz, elektryczne szyby tył

Niedostępny kanał 61 - więc pewnie nici z pakietu podświetlania nóg.

Pozdr!

Opublikowano
  • Autor

Niedostępny kanał 61 - więc pewnie nici z pakietu podświetlania nóg.

Jakim VAGiem sprawdzane?

Opublikowano

Ja posiadam najprostszego z allegro

VAG COM KKL OBD2 USB

Program Vag-com 409.1 i 311.2

Opublikowano
  • Autor

U mnie na 311.2 też nie pokazywał 61 w module AS. 704.1 już pokazał ;) Przydałoby się sprawdzić czymś "wyższym"...

Opublikowano

Aaaa

no to dam znać wieczorem jak podejde do auta. A nóż widelec:)

Opublikowano

Testowałem dziś w B7 moduły CB i CJ i zarówno na jednym jak i na drugim wszystkie warianty kodowania mi się zapisywały, od 0 do 3 - także wychodzi na to że wszystko obsłużą..:) Tylko mam problem z dodaniem pilotów - już różne metody jakie znalazłem na forum próbowałem i nic :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

No to albo CB nie był fabrycznym modułem w tym aucie - albo klucze nie są od tego auta (zakodowane pod immo ale nie współpracują z centralką).

Poszukaj kogoś z centralką dla B7 z pierwszego drzewka - i tam spróbuj sprawdzic swój klucz.

Opublikowano

A jak to stwierdzić, czy klucze są od tego czy nie od tego auta..? Moduł myślę, że jest z tego, bo rocznik jaki jest na nim się zgadza z rocznikem auta.. Kluczyk mam na 433 MHz tak jak i moduł.

Opublikowano
  • Autor

Kluczyk jest widoczny w MVB007 (reakcja na wciskanie przycisków) - no chyba, że coś nie tak z samym kluczykiem.

Opublikowano

Noo właśnie tam reakcji brak.. A jeśli nie jest pilot zsynchronizowany z danym modułem to tez tam powinno się coś dziać na tym kanale 007? Nad pilotami też się zastanawiałem, ale żeby 2 tak samo padły to trochę dziwne.. Baterie nowe, dioda miga przy naciskaniu..

Opublikowano
  • Autor

W MVB007 sprawdzasz czy centralka będzie pracować z pilotem - jeśli tam nie widać reakcji na przyciski to d*pa, przypisanie kluczyka do centralki w MVB021 nie powiedzie się.

Opublikowano

A jak to ze sobą zgrać? I jeszcze jedno pytanie: jakie informacje sa wyświetlane w oknie "Extra" np. Module Komfortu 46, tak jak w oknie na górze strony.. Tu są jakieś wpisy w 2 linijkacha a u mnie tylko w jednej..

Opublikowano
  • Autor

Jeśli dobrze pamiętam - centralka CB też nie widzi Twojego kluczyka?

Opublikowano

Dokładnie, nie widzi :)

Opublikowano
  • Autor

Nie znam rozwiązania... Póki co trzeba potestować bez zakupu modułu.

Poszukaj B7 z modułem komfortu: BG, BH, BJ, BK, BP, BQ, BR, BS, CC, CD, CE, CF, CK, CL, CM, CN - zapnij tam VAGa i zobacz czy ta centralka widzi Twój klucz.

Jest jeszcze taka możliwość, że coś z kluczykiem nie tak.

...w EXTRA masz podane numery sterowników/silniczków szyb w drzwiach. W drugiej linijce nie masz wpisu ze względu na korby.

Opublikowano

Ok, dzięki za podpowiedzi.. Za każde następne również będę wzdzięczny:) Co do tych okienek EXTRA to też tak właśnie pomyślałem po krótkim zastanowieniu, ale dzięki za potwierdzenie moich hipotez..;)

Jeśli ktoś z Łodzi, Zgierza albo okolic posiada w swojej B7 moduł z końcówką BG, BH, BJ, BK, BP, BQ, BR, BS, CC, CD, CE, CF, CK, CL, CM lub też CN i chciałby mi pomóc to proszę o info na pw..:)

Opublikowano
  • Autor

Poszukaj info o spotach lokalnych - tam najszybciej opanujesz temat:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?board=2.0