eslimak2 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam Właśnie jestem po wymianie wałka rozrządu i musiałem wykasować luz na popychaczach użyłem szczypiec i najzwyczajniej trzymałem za popychacz i przód tył tak jaj bym pompował olej pięknie wyciekał Następnie mam pytanie szklanki 1246 się nie uginają inne tak fajnie pracują góra dół tak ma być czy poprostu kupić nowe , a jeszcze jedno 1 szklanka poszła w imadło tak mi radził jaro 4444 i wydaje mi się że za mocno cisnąłem bo olej nie wyciekał mogłem coś zepsuć w tej szklance tłoczek w niej chodzi
tom2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam Czy wymieniałeś również uszczelniacze zaworów w silniku AVG ?
eslimak2 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2010 to nie nowe tylko stare szklanki kasowałem w nich luz nie wymieniałem uszczelniaczy
tom2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 to nie nowe tylko stare szklanki kasowałem w nich luz nie wymieniałem uszczelniaczy Pytałem z ciekawości o uszczelniacze bo jeden mechanior powiedział mi że w AFN da się wymienić uszczelniacze bez ściągania głowicy a w AVG się nie da tzn. da się ale miał reklamacje bo są inne uszczelniacze i coś się potem urywa. Chciałem tylko zweryfikować tą teorię.
Rekomendowane odpowiedzi