Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Kiedy włącza się radio i ile wam ciągnie prądu na postoju?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... Radyjko mam podłączone i nie wiem czy tak powinno być. A mianowicie kiedy u was można włączyć radyjko (czy bez kluczyka) i czy włącza się na zapłonie czy na pierwszym stopniu (gdy zapala się kontrolka od awaryjnych).

Drugie pytanko to ile wam ciągnie autko na postoju. Mi bierze 0,03-0,01 A Czy to dużo mało itp... Bo problem mam z szybko rozładowującym się akumulatorem, podłączyłem inaczej radyjko w nadziei że to coś da. Zobacze juro ;)

Opublikowano

Pobór prądu jaki masz jest jak najbardziej w normie druga sprawa to jakie masz radio prawdopodobnie nie ori, i tu też nie ma co się sugerować innymi bo radia mają różne pobory prądu w niektórych można dać zasilanie wprost z akumulatora i jest ok w innych trzeba przez stacyjkę bo rozładują akumulator.

Oryginalne radio jest tak podłączone że można je włączyć bez kluczyka w stacyjce, dodatkowo włącza się samo po przekręceniu kluczyka na zapłon a wyłącza po wyjęciu kluczyka z stacyjki.

Opublikowano

Też tak miałem z tym nie oryginalnym, ale przestawiłem zeby było po stacyjce i o dziwo aku po nocy jest jak wczoraj czyli pełen sukces :>

Fakt było fajniej bo jak sie przekręciło kluczyk samo się włączało jeśli zostało tak zostawione itp... ale :confused4: to było powodem ciągle siadającego aku, chyba że przyczyna tkwi w tym gdzie ten kabelek co daje 12 V po stacyjce jest wpięty. Poprzedni właściciel to robił i nie jestem pewien cz jest ok.

A tak poza tym. To nie przez nie domknięte drzwi też może przysiąść aku mimo że lampka się wyłącza pobór jest około 0,10 A

Opublikowano

najwiecej prądu wpierdala klimatronic, a co stacyjki to podłacz tak zebyś mógł włączyć bez kluczyków, wystarczy połącyzć odpowiednie kabelki, gdzies są schematy

Opublikowano

Nie wiem u mnie przez 24h nic nie spadło wiec aż tak nie chla... okazało się że to radyjko siorbało tyle... :/ co 3 dni ladować aku przez radio nie fajna rzecz.

Ja wiem gdzie to podłączyć tylko tamten klapek podpiął pod nie wiem co wlutował w kable :confused4:

Jest sens żeby wstawiać tam jeszcze bezpiecznik? czy bezpośrednio puścić?