Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Gdzie i jak najlepiej dać Audi do naprawy po lekkiej stłuczce?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych Klubowiczów.

Mam mały problem. 1 kwietnia miałem nieprzygodę. Zaparkowałem auto na parkingu i poszedłem do kościoła. Po jakimś czasie przychodzi znajomy i mówi, że mi auto rozbili. Nie uwierzyłem mu od razu (przecież był Prima Aprilis), ale jak zobaczyłem, to uwierzyłem. Kobieta z synkiem wsiadła do Fiata Punto: synek na tylne siedzenie, a ona z przodu na siedzenie pasażera. A że było zimno, synek powiedział do mamy, żeby uruchomiła silnik. Ona nie wiele się namyślając przekręciła kluczyk w stacyjce. Samochód był na biegu i miał lekko skręcone koła w lewo. A mój samochód był zaparkowany prostopadle do Fiata Punto, więc wjechał mi Punciak w lewe tylne drzwi, rysując też błotnik i felgę. Pojechałem do rzeczoznawcy do Dekry. Wycenił szkodę na ok. 3400 Euro (A4, 2006 r., Quattro, S-line). Mieszkam w Niemczech. Zastanawiam się nad naprawą autka w Polsce. Szukałem już części na Allegro. Są, ale używane i w różnym stanie. Dzwoniłem do kilku serwisów, ale nie chcą przez telefon wycenić (oczywiście orientacyjnie) kosztów naprawy. W Audi drzwi kosztują 1460 zł, listwy ozdobne 70 i 387 zł, tylny błotnik 1600 zł.

Czy ktoś z Was miał podobny problem? Gdzie i jak go rozwiązaliście?

Jechać do ASO, czy do mniej autoryzowanego serwisu? Auto ma jeszcze gwarancję.

Proszę o jakieś sugestie, ewentualnie nr tel, adresy. Interesuje mnie zachodnia i południowa Polska.

Pozdrawiam

kesio

aocvS.jpg

Opublikowano

poza środkową listwą drzwi więcej nic nie trzeba wymieniać

dobry blacharz tak wyklepie że śladu nie będzie

Opublikowano

A nie możesz tego zrobić w niemieckim ASO? Bezgotówkowo?

Skoro masz jakąś gwarancję, to chyba tylko w ASO trzeba.

Opublikowano
A nie możesz tego zrobić w niemieckim ASO? Bezgotówkowo?

Skoro masz jakąś gwarancję, to chyba tylko w ASO trzeba.

Ile tej gwarancji zostalo max pare miesiecy.......

kolega chce zarobic troszke :wink4:, naprawe wycenili na 12K a w PL zrobi to max za 2K :wink4: .Mam swietnego lakiernika ( malowal dlugie lata dla ASO toyoty w Krakowie i ma tez bacharza ) - to tak jak by co ,

Jesli moge ci cos poradzic to drzwi obowiazkowo do wymiany ( niekonieczne nowe moga byc uzywane ) bo to za gladka powiezchnia i wyjdzie z tego kilo szpachli w tym miejscu ....... szkoda zachodu w jakies ich prostowanie.

Opublikowano

drzwi z alledrogo w kolorze a nadkole dobry magik zrobi bez problemu

Opublikowano

kompletne drzwi z allegro max 600 zł, kup w kolorze zeby w srodku nie malowac. mozesz kupic puste za polowe tego ale musisz przekladac szyby itp bebechy... czasami nie warto...

blacharz za te nadkole maks 300zł ,

lakierka dwa elementy po 350 i cieniowanie na przednich ze 150...

nie klep drzwi bo po czasie wyjdzie. a w podobnej kasie co blacharz masz drzwi uzywane. z kolei nei wymieniaj blotnika bo uszkodzenie jest male i dobry blacharz wyprowadzi to ze sladu nie bedzie a szpachli minimalna ilosc. a wymiana blotnika to cala masa spawania...

a co do wyceny to milo slyszec ze sa kraje gdzie nie dostaje sie za takie uszkodzenie wyceny na 1500zł ...

Opublikowano

3400zł po przeliczeniu z Euro ;) to by się zgadzało ;).

Zdecydowanie jak mówią wyże, na allegro drzwi w kolorze dorwać, ewentualnie podobnym i wyklepać błotnik, i tutaj było by malowanie 2 elementów jeśli drzwi nie będą pasowały + błotnik, + cieniowanie drzwi przednich. 800zł samo malowanie i naprawa, jeśli robisz w dobrym zakładzie po konkretnych negocjacjach cenowych + koszta kupna drzwi.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za cenne rady. Kontaktowałem się z polecanym na tym forum blacharzem-lakiernikiem z Mysłowic, panem Słaby. Podesłałem mu fotki. Odpisał, że drzwi do wymiany. Reszta prac (szpachle, malowanie, cieniowanie) to koszt 2000 zł. Samochód musiałby tam stać 5 dni roboczych. Dostałbym 3 lata gwarancji na wykonaną usługę.

Samochód wystawiłem na sprzedaż, bo chciałbym się przesiąść na A6. Dzwonią ludzie i dają ok 13000. Byłem w dwóch komisach, ale dają jeszcze mniej (9-12,5). Żal go trochę za takie grosze sprzedawać. Rok temu kosztował mnie 19. Może by tak się wstrzymać ze sprzedażą dopóki rodzinka się nie powiększy? ;-)

Opublikowano

kesio odezwij sie do kolegi filip1001 on szuka B7 mysle ze byl by zainteresowany :cool1: