Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aha czyli zostaje przemalowanie + hidy żeby się ładnie komponowały, może to i lepiej, przynajmniej będę miał poziomowanie.

Opublikowano

Witam :)

Jako ze chce zakupic xenonki do mojej audi nasuwaja sie mi dwa pytania .... Czy pod zwykla instalacje jaka mam teraz czyli zwykła soczewka nie bedzie problemu z podlaczenie bixenonow ???? czy lepiej xenony ????? wiadomo samopoziomu nie bedzie ale czy same lampy beda dzialac jak nalezy ?????? i po czym poznac czy lampa to xenon czy bixenon poniewaz na allego jest mnustwo ludzi ktorzy tak naprawde nie wiedza co sprzedaja ......

wiem ze pytanie bylo pewnie zadawane x razy .......

pozdrawiam Lukasz

Opublikowano

bi-xenony (xenon plus) najlatwiej poznac po ciemnych srodkach i wiekszych soczewkach

zastanow sie tylko czy warto bo zaladujesz autko i bedziesz oslepial kierowcow... koledzy pisza ze ori samopoziom 8tys

zwracam honor z ta przejsciowka - na poczatku postu pisze ze nic nie trzeba

_Bartek_ to ladna rzezbe zrobiles ;)

ja niedlugo bede wykrecal reflektory zeby spojrzec czy rezystory w srodku jakichs szkod nie robia ;)

Opublikowano

Hmmmmm Bubers ta przejsciowka jest do B7 w B6 tez jest taka potrzebna ????masz gdzies schemat tej wtyczki ???? samemu proscizna zrobic .... :P z reguły jezdze w 2 tak wiec samopoziom nie potrzebny nie wykluczone ze moze kiedys sie doreza .....

pozdr Lukasz

Opublikowano

Tylko w B7 bi jest potrzebna przejściówka.

Opublikowano

wnetrze xenona plus

Vyq0r.jpg

wnetrze xenona

Vz5pS.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy jest teoretycznie możliwość zamontowania hidów + przetwornic na światła drogowe (chyba H7?) do reflektorów ori xenon w B6?

Czy poprawiło by to efekt (zasięg i moc świecenia, nie chodzi mi o wygląd) i jak wyglądałaby sprawa mrugania?

Było by wtedy BiHid Xenon :wink4:

Opublikowano

Czy jest teoretycznie możliwość zamontowania hidów + przetwornic na światła drogowe (chyba H7?) do reflektorów ori xenon w B6?

Czy poprawiło by to efekt (zasięg i moc świecenia, nie chodzi mi o wygląd) i jak wyglądałaby sprawa mrugania?

Było by wtedy BiHid Xenon :wink4:

Sprawy mrugania by nie było! Nie ma szans, żeby żarnik się rozświetlił w niecałą sekundę ale napewno po rozświetleniu było by jak w dzień

Opublikowano

Zawsze można mrugnąć halogenami, no chyba że tam też hid :gwizdanie:

Co od częstego wł/wył drogowych(HID) na trasie, przetwornice dadzą rady? bo w ori xenon plus po prostu zmienia się przysłona, a przetwornica działa bez przerwy.

Żywotność przetwornic jest chyba określana na roboczogodziny?

Czy włączanie/wyłączanie ma wpływ na ich żywotność?

Opublikowano

Tak, mają. Niestety gdzieś czytałem, że nie lubią tego włączania/wyłączania cały czas. Jedynym słusznym kompromisem jest HID + dobra żarówka w drogowe.

Opublikowano

Tak, mają. Niestety gdzieś czytałem, że nie lubią tego włączania/wyłączania cały czas. Jedynym słusznym kompromisem jest HID + dobra żarówka w drogowe.

Mijania mam ori xenon , a pomyślałem o HID-ach w drogowych (długich) , które święcą żarówką H7 o ile się nie mylę.

Opublikowano

Tomek_77 to nie ma sensu

Opublikowano

Jak masz ori xenon to przecież zamiana na bixenon to nie są duże koszta. Kup lampy, sprzedasz swoje, a tamte wchodzą P&P. ehh gdybym ja miał ori xenon to bym myślał o hidach..... :gwizdanie:

Opublikowano

W sumie racja, po głębszym zastanowieniu, gdybym chciał szybko doświetlić drogę w sytuacji awaryjnej to było by kiepsko!!!

Tak teoretyzowałem. :mysli:

Jeszcze jedno przeczytałem cały wątek i co oznacza: rezanie, wyrezać itp :chytry:

Opublikowano

hmm, na początku też się zastanawiałem, znaczy to 'zrobić', 'ztuningować', 'dorobić'? hehe :cool1:

Opublikowano

Witam , mam prosbe co sadzicie o tych przetwornicach http://www.allegro.pl/item889914929_toyota_avensis_auris_xenon_przetwornica_ksenon_d4s.html

Narazie wstrzymuje sie z zakupem ori lamp Bi-Xenonowych bo jakos ciezko mi je zdobyc w UK na Ebayu a jak sa to za masakryczne pieniadze dlatego zastanawiam sie na zalozeniu w/w przetwornic i palnikow D4S.

Moze ktos juz przerabial podobny pomysl i moze cos mi podpowiedziec? mam nadzieje ze nie ma wiekszych problemow z zalozeniem i podlaczeniem owych przetwornic do lamp.

Jeszcze jeno pytanko a mianowicie: jezeli na lampie widnieje oznaczenie D1S a gniazdo soczewki jest na H7 lecz znalazlem adaptery , ktore pozwalaja na zalozenie palnikow ale D2S w gniezdzie H7 to czy mozna zrobic takiego moda czyli zalozyc adapter i palnik D2S (moze podejda tez D4S w te adaptery) w gniazdo H7 i w soczewce przystosowanej do D1S?

Troche to skomplikowane ale mam nadzieje ze zrozumiale.

Dziekuje i oczekuje na podpowiedzi i porady.

Opublikowano

Przetwornice są bardzo dobre i trwałe.jeśli masz D1s to nie możesz mieć gniazda na H7? no chyba że ktoś już coś rezał :)

Jeśli są adaptery to śmiało można robić moda.

A palniki D4s zapewne są droższe od 2ds :)

Jak coś podaj linki ob-lukamy :wink4: