Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kiedyś tak miałem,jak włączyłem długie,to wiązka z z lewej lampy oświetlała prawą stronę-widać to było tylko po włączeniu na długie-dlatego użyłem ręcznika,żeby przykryc jedną lampę-wtedy widać,gdzie świeci-jesli na wprost,zdejmujesz ręcznik i nakładasz na drugą lampe i ustawiasz,jak masz dwie ustawione równolegle-ustawiasz wysokość...

Opublikowano

kiedyś tak miałem,jak włączyłem długie,to wiązka z z lewej lampy oświetlała prawą stronę-widać to było tylko po włączeniu na długie-dlatego użyłem ręcznika,żeby przykryc jedną lampę-wtedy widać,gdzie świeci-jesli na wprost,zdejmujesz ręcznik i nakładasz na drugą lampe i ustawiasz,jak masz dwie ustawione równolegle-ustawiasz wysokość...

ok tak zrobie,dziwi mnie tylko po co regulacja na boki jest w az tak duzym zakresie skoro jak piszesz,lampy maja swiecic na wprost

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a czy jest możliwość aby włożyć bixenon goły na miejsce zwykłych lamp i przełożyć graty? czy wynikają z tego jakieś problemy ?

http://moto.allegro.pl/lampy-lampa-przod-audi-a4-b6-malysz-ksenon-xenon-i1233031643.html

tak czy siak będę wkłądał HID 5k czy podejdzie to do bixów ? no i przełożenie reszty gratów ?

wiem że to brzmi troszkę dziwnie aby rezać bixy w ten sposób, ale jakoś szkoda mi kasy za kompletne lampy, a chodzi mi głównie o to aby uzyskać czarny środek lamp.

Opublikowano

a czy jest możliwość aby włożyć bixenon goły na miejsce zwykłych lamp i przełożyć graty? czy wynikają z tego jakieś problemy ?

http://moto.allegro.pl/lampy-lampa-przod-audi-a4-b6-malysz-ksenon-xenon-i1233031643.html

tak czy siak będę wkłądał HID 5k czy podejdzie to do bixów ? no i przełożenie reszty gratów ?

wiem że to brzmi troszkę dziwnie aby rezać bixy w ten sposób, ale jakoś szkoda mi kasy za kompletne lampy, a chodzi mi głównie o to aby uzyskać czarny środek lamp.

A jak zamocujesz tam żarówkę? Czy tam palnik od HIDa?

Jak Ci zależy na czarnych środkach, to mogę Ci moje sprzedać :naughty:

Opublikowano

moge ci zrobic czarne wnetrza lamp i kierunki diodowe :kox: to bedzie slono kosztowac i slodko wygladac :decayed:

Opublikowano

moge ci zrobic czarne wnetrza lamp i kierunki diodowe :kox: to bedzie slono kosztowac i slodko wygladac :decayed:

najpierw postaram się dogadać z truckmaniakiem :P

tez powinno być słodko :D tak jak miałem w planach jeśli chodzi o przód od początku :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżam temat, w czym tkwi problem aby w xenonie założyć zwykły silniczek regulacji wysokości z możliwością ustawiania z kabiny?? budowa lampy soczewkowej i xenon jest w sumie poza soczewką berdzo podobna, jedynie widze że do silniczka z autopoziomowania dochodzi jeden kabel więcej, a jakby tak przełożyć okablowanie z lampy soczekowej do xenona?? męczy mnie strasznie ten temat

Opublikowano

nie kombinowałem z tym ale kabel biały z jakimś tam potrzeba zmostkować i dział poziomowanie z kabiny. napisz do PIXIego on chyba wie jak to zrobić, bo mi tłumaczył ale mi sie nie chce rozbierać lampy i to robić i nie wziąłem sobie do serca jak to robić :polew:

Opublikowano

ja juz slyszalem dawno ze roznia sie same silniki od regulacji -w bi xenonie do regulacji sluza silniki krokowe a w xenonie zwykle silniki (prostrze) Podobno nie ma mozliwosci sterowanie silnikiem krokowym w taki sposob jak tym zwyklym ale nie wiem ile w tym prawdy.

Opublikowano

ale mi chodzi o założenie silniczków ze zwykłej lampy soczewkowej z której działało poziomowanie kabiny, tylko kwestia albo podmiany instalacji z lampy soczewkowej do xenon bo problem tkwi w tym że jest o jeden jabel do silniczka za dużo, nic trzeba to na spokojnie ogarnąć bo myslę że się da, szczególnie że lampa xenon a zwykła róznią się tylko soczewką

Opublikowano

porownales jedna i druga lampe ? xenon nie posiada elektromagensu i przeslony mocowanej do odblysnika,pozatym soczewka i odblysnik jest wiekszy w bixenonie

Opublikowano

Witam! koledzy jakis czas temu znalazlem na amerykanskim forum temat dot. przerobienia recznej regulacji swiatel pod lampy Xenonowe

www.audiworld.com/tech/elec161.shtml

Moze ktos przerabial podobny temacik i moze podpowiedziec czy owe rozwiazanie pasuje pod Bi-Xenony?

Pozdrawiam.

Opublikowano

ciekawe, będę rezał jak zima trochę odpusci i zdobędę nowe wtyczki

Opublikowano

Witam,

Pomóżcie bo ciężko przebrnąć przez ten wątek ;)

Obecnie mam ori halogeny i chciałbym zamienić na bixenon z czarnym środkiem.

Czy w związku z tym nie będzie problemów z komuterem, błędów abs-u itp.

Czy mogę przełożyć silniczki sterowania w miarę bezproblemowy sposób? Bix-y bez sterowania to raczej odpadają.

Czy sa jeszcze jakieś inne problemy o których nie wiem??

Opublikowano

zmienisz lampy i wszystko pasuje :) tylko z prawej strony muisz odciagnac mocowanie wiazki z blotnika bo jest krotki przewod :cool1:

Opublikowano

Nie bedzie sterowania.Chyba,ze wyrezasz samopoziom jak WRCLaguna

Opublikowano

Nie bedzie sterowania.Chyba,ze wyrezasz samopoziom jak WRCLaguna

No ale własnie w tym wątku pisza chłopaki o przekładaniu silniczków - wtedy regulacja z kabiny powinn dzialac. To jak jest, przerabiał to juz ktos czy to ciągle jeszcze teoretyczna możliwość? :mysli:

Samopoziomu to mi sie raczej nie chce rzezac :) podejzewam ze sporo z tym zachodu ale jakas mozliwosc regulacji musze miec zeby w kosmos nie swiecic po zabraniu dwoch czy trzech pasazerek :>

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie chce zmienic xenon na bixenon :kox:

Jak zakupie gole lampy i załoze do nich zarniki i przetwornice z moich i wszystko bedzie dzialac prawidlowo??? A i jak rozpoznac lampy zeby przypadkiem nie kupic z angola??

Opublikowano

W wiekszosci przypadkow przetwornica z xenona do bi nie pasuje.

Opublikowano

hmm a to czemu mam u siebie d1s i gdzies wyczytalem ze pasuje..Pewny jestes Tomaszu??