Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiązki nie trzeba przekładać :wallbash: a kable we wtyczce tak :tongue4: to chyba jasne :hi:

Absolutnie NIC!

Wuciągasz wtyczkę ze starej lampy i podłączasz ja do nowej. ZERO przeróbek.

A trzeba od nowa robić adaptację vagiem :mysli:

Opublikowano

wiązki nie trzeba przekładać :wallbash: a kable we wtyczce tak :tongue4: to chyba jasne :hi:

Absolutnie NIC!

Wuciągasz wtyczkę ze starej lampy i podłączasz ja do nowej. ZERO przeróbek.

A trzeba od nowa robić adaptację vagiem :mysli:

NIC! Odłączasz stare, podłączasz nowe i cieszysz się światłem z BiXa
Opublikowano

tylko ja pisałem o przeróbce xenona aby miał regulacje z kabiny, nie pisałem o wiązce głównej do bixa bo tam nic się nie zmienia, co najwyżej trzeba poluźnić z jednej strony żeby stykła

Opublikowano

tylko ja pisałem o przeróbce xenona aby miał regulacje z kabiny, nie pisałem o wiązce głównej do bixa bo tam nic się nie zmienia, co najwyżej trzeba poluźnić z jednej strony żeby stykła

Ja wymieniam całe lampy :wink4::decayed: xenon na bixy :tongue4:

Podziękowania dla mario... za wyrezanie lamp na ruch lewostronny :notworthy:

Opublikowano

Przekładając kabelki w kostce regulacja i tak nie będzie działąć. Nie ma takiej możliwości ;)
Opublikowano

wystarczy przełożyć silniczki ze zwykłych i podpiąć te 3 przewody

Opublikowano

wystarczy przełożyć silniczki ze zwykłych i podpiąć te 3 przewody

Nie da się
Opublikowano

a dlaczego?

Opublikowano

Całkiem inne silniczki. Kompletnie różnie rozwiązana regulacja; Nawet mocowanie inne (o ile dobrze pamiętam).

Próbowałem nawet z dwóch silniczków zrobić jeden i też się nie dało

Opublikowano

Nie zrobiłem tego, bo zakupione ksenony okazały się złomem, ale z tego co widziałem mocowanie silniczków wyglądało identycznie, różniły się przede wszystkim kostką 4pin w ksenonie 3pin w normalnym.

I wydawało mi się, że można przełożyć silniczek i podlutować się pod 3 przewody - nawet kolory są te same, pozostawiając jeden dodatkowy pusty.

Kupiłem w końcu świetne HIDy - nic nie zakłocają i mam problem z bani

Opublikowano

Z mocowanie dokłądnie nie pamiętam, ale potem już wszystko inne. Na początek samo cięgło regulacyjne, w Bixie jest dużo krótsze niż w zwyklej.

Walczyłem z tym coś koło miesiąca i do tego "mój" elektryk. Nic nie zrobiliśmy.

Opublikowano

ok, ale tamten kolega pytał o zwykły ksenon, a nie bi

Opublikowano

To nie doczytałem :gwizdanie:

Ten wątek poświęcony je Bixenonowi :wink4:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

no ładnie zakupiłem Bixenony do swojej a4 b6 z 2001r. jeszcze ich nie wysłano mi a już wyczytałem, że gdzie indziej mają regulacje góra/dół i aby móc regulować to musze wywiercić dziury w karoserii bo u mnie ich nie ma (bixenony zaczęto produkowac w późniejszym okresie i w późniejszych rocznikach dopiero były te otwory). I teraz zastanawiam się czy wiercić czy zrezygnować z tych bixenonów (obecnie mam zwykłe lampy z soczewką pod H7). Obawiam się, że jak zrobie nawiercenia po obu stronach to później może i zachodzić rdzą. Czy ktoś może coś poradzić w tym temacie? Może ktoś to robił i czy zauwazył korozje w miejscu nawiercania? :kwasny: naprawde nie wiem co robić, może ktoś zasieje optymizm bo nie wiem czy warto..

Opublikowano

Żadnych dziur w karoserii nie trzeba wiercić :grin:

Opublikowano
Żadnych dziur w karoserii nie trzeba wiercić :grin:

Przeczytaj moze ten watek zaniem zaczniej takie bzdury opowiadac.

W czesci a4 z 2001 roku(nie wiem,czy we wszystkich) nie bylo owtorow w blotniku do regulacji bixow.

Wywierc dziury,oczysc ladnie i zamaluj zaprawka z odpowiednim lakierem.

Nawet sladu nie bedzie widac.

I nie zastanawiaj sie czy zmieniac swiatla,bo roznica jest mega na plus.

Opublikowano

Przeczytaj moze ten watek zaniem zaczniej takie bzdury opowiadac.

No tak, mój błąd :hi:

Ale co innego miałem też w sumie na myśli... Mi się to skojarzyło z czujnikami od samopoziomu :kwasny:

Opublikowano

śledze sporo wątków na forum, i samopoziom też planuję ale już raczej nie w tym roku - brak $. Miałem wczesniej zwykle soczewy H7 i w to wsadziłem Hidy z canbus, ale musialem wywalić bo mi błedami zaczęły siać (choc w mojej poprzedniej B6 2.5Tdi nie mialem tych błedów) - raz na iles tam włączeń na odpalonym już silniku pluło błedami ABs/ESP i BRAKE wywaliłem wróciłem do H7 i mam spokój, ale to co mam po zmroku przed maską to jakaś zgroza mało co widać dlatego xenon musi być :) Wazne że trafiłem Bixy z XI.2004r czyli końcówka produkcji w naprawde łądnym stanie, ale zapewne producent nie poprawił tych lamp w późniejszych rocznikach tj problem z parowaniem?

Opublikowano

I nie zastanawiaj sie czy zmieniac swiatla,bo roznica jest mega na plus.

Dokładnie, popieram:thumbup1: ja zmieniłem xenony na bixy na długich w nocy niebo a ziemia:decayed:

Opublikowano
śledze sporo wątków na forum, i samopoziom też planuję ale już raczej nie w tym roku - brak $. Miałem wczesniej zwykle soczewy H7 i w to wsadziłem Hidy z canbus, ale musialem wywalić bo mi błedami zaczęły siać (choc w mojej poprzedniej B6 2.5Tdi nie mialem tych błedów) - raz na iles tam włączeń na odpalonym już silniku pluło błedami ABs/ESP i BRAKE wywaliłem wróciłem do H7 i mam spokój, ale to co mam po zmroku przed maską to jakaś zgroza mało co widać dlatego xenon musi być :) Wazne że trafiłem Bixy z XI.2004r czyli końcówka produkcji w naprawde łądnym stanie, ale zapewne producent nie poprawił tych lamp w późniejszych rocznikach tj problem z parowaniem?

niestety nie. i nie poprawił tez konstrukcji soczewek które w ori bixie b6 dość słabo świecą.